OMG

Finse atleet houdt bevroren penis over aan Winterspelen

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Finse atleet houdt bevroren penis over aan Winterspelen

Als je meedoet aan de Winterspelen kun je natuurlijk verwachten dat je het koud gaat krijgen. Maar op de extreme kou waar afgelopen weekend tijdens het langlaufen sprake van was, had de Finse atleet Remi Lindholm (24) waarschijnlijk niet gerekend. Hij hield er namelijk nogal een ongemakkelijk blessure aan over: een bevroren penis.

Ondraaglijke pijn

Het was zo koud op de Chinese langlaufbaan, dat de afstand van de wedstrijd al was ingekort van 50 naar 28,4 kilometer. Vlak na de finish vertelde Lindholm aan Finse media hoe hij de race had ervaren: "Mijn penis is bevroren." Of dat inderdaad zo pijnlijk is als het klinkt? Volgens de langlaufer wel. "Het was een kwestie van doorbijten. Toen het lichaam aan de finish weer langzaam begon op te warmen, was de pijn behoorlijk ondraaglijk."

'Best gaaf'

Ondanks de kou en pijn had Lindholm, die als 28e eindigde, het prima naar zijn zin. "Het was best gaaf." Hij had zelfs het liefst gewoon de originele afstand in de sneeuw afgelegd. "Ik vond het eigenlijk jammer dat we geen fatsoenlijke race over vijftig kilometer hebben gekregen. Maar de stroken met tegenwind waren gewoon niet te doen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Opwarmen

Na de wedstrijd ging Lindholm gelijk aan de slag met een warme doek om zijn geslachtsdeel op te warmen, maar dat bleek niet genoeg. "Ik moest een waterkoker gebruiken om mijn penis weer op te warmen." Opvallend genoeg was het niet de eerste keer dat hij met deze blessure te maken kreeg. Tijdens de wereldkampioenschappen in zijn eigen land bevroor de boel daar beneden ook al.

Ster advertentie
Ster advertentie