OMG

Stalker slaat op de vlucht voor politie en bedenkt briljante vluchtroute

foto: Videostill YouTube
  1. Newschevron right
  2. Stalker slaat op de vlucht voor politie en bedenkt briljante vluchtroute

Wat doe je als je op de vlucht bent voor de politie? We hopen dat de meeste van jullie hier nooit over na hebben moeten denken, maar stiekem moeten we wel een beetje lachen om de 29-jarige Amerikaanse Ryan Kenneth Watt. Die vond namelijk een briljante plek om op de vlucht te slaan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

stalking

Ryan werd verdacht van het stalken van zijn ex-vriendinnetje en werd daarom achternagezeten door de politie. Zo kwam hij onuitgenodigd bij haar thuis, ging hij naar de sportwedstrijden van haar zoon (ieuw, freak!) en hackte hij haar social media-accounts om te kijken waar ze was, zodat hij haar kon overtuigen om haar aangifte tegen hem in te trekken.

doolhof

Dat vond de politie bij elkaar reden genoeg om eens een hartig woordje met Ryan te spreken, maar toen ze hem wilden oppakken, glipte hij er vandoor en sloeg hij op de vlucht in de Petaluma Pumpkin Patch corn maze: een van de grootste maïsvelden in de vorm van een doolhof van Noord-Californië.

verstoppen

Eén van de agenten die Ryan zocht, vertelt aan The Mercury News dat hij zelf ook bezoekjes heeft gebracht aan het doolhof. "Toen ik niet hoefde te werken ben ik daar met mijn kinderen geweest. Het is een fantastische plek om je te verstoppen, omdat het heel nauw is. Het duurt erg lang voor je er doorheen bent."

Volgens de website van het doolhof is er maar één weg uit het doolhof.

helikopter

Een helikopter vloog boven het doolhof om te ontdekken waar Ryan was, maar na een uurtje of twee begonnen de agenten hun hoop te verliezen. De helikopter had bijna geen brandstof meer en de agenten begonnen het zat te worden.

nog meer aanklachten

Dat was het moment waarop een van de agenten een kippenhok in de buurt van het doolhof opmerkte en besloot daarin te kijken. Ryan had zich inmiddels daar verstopt. Hij werd direct gearresteerd en gevangen gezet. Nu wordt Ryan niet alleen aangeklaagd voor het feit dat hij een straatverbod heeft overtreden, maar ook vanwege zijn verzet tegen zijn aanhouding.

Of hij hier nog zo makkelijk mee weg komt? Dacht het niet: Ryan kan alleen vrijgelaten worden als hij de borgtocht van 250.000 dollar betaalt. Dat was een duur uitje naar een doolhof...

Ster advertentie
Ster advertentie