OMG

Australische serveerster krijgt fooi van 10.000 dollar

foto: YouTube: 7News
  1. Newschevron right
  2. Australische serveerster krijgt fooi van 10.000 dollar

Een serveerster uit het Australische Melbourne ontving het afgelopen weekend wel een hele royale fooi. Lauren, zoals het meisje heet, kreeg namelijk maar liefst 10.000 dollar van een groep klanten toen ze aan het werk was in Gilson, een hip Italiaans restaurant dat vaak wordt bezocht door influencers, modellen en realitysterren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Flinke fooi

Lauren kon haar ogen niet geloven toen ze op de bon zag hoeveel fooi de groep klanten wilde geven. "Ik liet hen het bedrag hardop zeggen, omdat ik dacht: wat als ik te enthousiast was en per ongeluk een extra nul had gelezen, ofzo", vertelt ze aan de Herald Sun.

De tafel bestond uit vier klanten die erg onder de indruk waren van Laurens goede service. Eén van hen, een jonge crypto-ondernemer, wilde de hardwerkende serveerster daarom een flinke fooi bovenop de rekening van 500 dollar geven.

Verdelen

Toen Lauren de klant vertelde dat ze haar fooi wel met haar collega's zou moeten delen, reageerde de gulle gever dat hij de fooi alleen zou geven als zij 70 procent van het bedrag - wat neerkomt op 7000 dollar - zou krijgen. De rest van het team mocht de 3000 dollar verdelen en kreeg daarmee 136 dollar per persoon.

Laurens collega, die toevallig ook Lauren heet, vertelt dat het restaurant in een welvarende buurt ligt. "We hebben vermogende klanten." Degene die de fooi gaf was dan ook een succesvolle zakenman volgens haar.

Waardering

De eigenaar van het restaurant, die in 2021 nog een boete van 204.000 dollar ontving voor het onderbetalen van zijn werknemers, is erg blij met de extra waardering van zijn staff. "Het team voelt zich heel speciaal wanneer ze erkenning krijgen. Zeker wanneer niemand zoiets verwacht."

Lauren barstte volgens haar collega's in tranen uit toen ze zich realiseerde hoeveel geld ze had gekregen. Ze is inmiddels minder gaan werken zodat ze zich meer kan focussen op haar studie.

Ster advertentie
Ster advertentie