Naar homepage
OMG

Spaanse man beboet voor uitlaten van goudvis

foto: Policía Nacional
  1. Newschevron right
  2. Spaanse man beboet voor uitlaten van goudvis

In Spanje zijn de coronaregels een stuk strenger dan bij ons. Je mag daar namelijk echt alleen naar buiten om boodschappen te doen of om naar de dokter te gaan. Gewoon even een frisse neus halen zit er dus niet in, behalve als je je huisdier moet uitlaten. Een man in de stad Logroño zag daar een mogelijkheid in om toch zijn huis te verlaten: hij nam zijn goudvis, compleet in kom, mee voor een blokje om.

Boete

Hoewel het creatief bedacht is om Bluppie als excuus te gebruiken, vond de politie de actie minder geslaagd. De man kreeg dan ook gewoon een keiharde boete wegens het overtreden van de regel. Er zijn de afgelopen tijd meer Spanjaarden betrapt op het uitlaten van ongewone huisdieren. Zo werden er ook al schildpadden, een kip en zelfs knuffeldieren 'uitgelaten'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hard getroffen

Dit soort verhalen zijn natuurlijk best grappig, maar de situatie is ernstig en de regels zijn er niet voor niks. Spanje is namelijk erg hard getroffen door het coronavirus. Op het moment van schrijven zijn er meer dan 220.000 besmettingsgevallen bekend en meer dan 22.000 Spanjaarden overleden al aan het virus.

Ster advertentie
Ster advertentie