OMG

Gebarentolk gaat viral met nauwkeurige vertaling van 'WAP' bij Megan Thee Stallion

foto: Twitter
  1. Newschevron right
  2. Gebarentolk gaat viral met nauwkeurige vertaling van 'WAP' bij Megan Thee Stallion

Dit weekend konden Amerikanen helemaal losgaan op Lollapalooza in Chicago. Op het festival - waar maar liefst 100.000 bezoekers bij aanwezig waren - traden veel grote namen op, waaronder Megan Thee Stallion. Zij was niet de enige die de show stal op het podium. De aandacht ging ook naar de gebarentolk die bij het optreden aanwezig was.

'WAP'

Kelly, zoals de gebarentolk heet, had er geen problemen mee om de explicit lyrics van Megan Thee Stallion te vertalen in duidelijke gebaren. Vooral haar vertaling van WAP was spot on, zo is te zien in de video van haar die momenteel viral gaat.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bedankt

Via haar Instagram bedankt gebarentolk Kelly iedereen voor de leuke reacties op haar optreden. In het bericht verwijst ze naar verschillende andere gebarentolken van wie zij alles heeft geleerd. Daarnaast benadrukt ze hoe belangrijk het is dat de wereld meer toegankelijk wordt voor doven en slechthorenden: "Doe wat je kan om de wereld meer toegankelijker te maken en ondertitel je content! Zorg voor gebarentolken waar mogelijk. Steun dove makers."

Op de viral video van haar optreden kwamen ook veel reacties van mensen die zich afvroegen waarom doven eigenlijk naar een concert gaan. Kelly hoopt via haar Instagram en die van haar collega's mensen bij te brengen dat doven en slechthorenden ook gewoon plezier kunnen hebben in clubs, bij concerten en op festivals. "Het zou niet shocking moeten zijn om een tolk te zien op een concert. Een gebarentolk zou de norm moeten zijn op elke tournee van elke artiest."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie