OMG

Moslima gaat viraal met selfie bij anti-islamdemonstratie

foto: instagram/shaymaadarling
  1. Newschevron right
  2. Moslima gaat viraal met selfie bij anti-islamdemonstratie

De 24-jarige Shaymaa Ismaa'eel kon het niet laten om een foto te maken voor een aantal anti-islamdemonstranten die haar en haar vrienden uitscholden bij een islamconferentie in Washington D.C. Ze kon terugschreeuwen of ze negeren, maar haar selfie blijkt nu de beste beslissing die ze had kunnen maken.

Vredesteken

De foto waarop Shaymaa Ismaa'eel vrolijk een vredesteken maakt en prachtig lacht, gaat inmiddels de hele wereld over. Een dag eerder liep de moslima ook al langs de anti-islamdemonstranten, maar deze keer besloot ze wel iets te doen. Ze vertelde The Guardian waarom ze de foto maakte en deelde: "Ik wilde dat ze de lach op mijn gezicht konden zien en dat ze konden zien hoe gelukkig ik ben om rond te kunnen lopen als een moslima."

Opkomen voor mezelf

Shaymaa zegt dat ze op deze manier wilde aantonen hoe ze aardig en onbevangen blijft en ondertussen liefde blijft verspreiden in het gezicht van mensen met vooroordelen. "We zijn niet meer bang. Vandaag de dag zijn we beter dan ooit op de hoogte van onze worstelingen en willen we voor onszelf opkomen."

ICNA

Shaymaa maakte de selfie vlak voordat ze de jaarlijkse conferentie van de Islamic Circle of North America (ICNA) tijdens het Paasweekend bezocht. Deze meerdaagse conferentie is de grootste van de Verenigde Staten en is een plek waar duizenden moslims bij elkaar komen.

Ster advertentie
Ster advertentie