Films, Series & TV

Jandino rockt de Verenigde Staten als stand-up comedian!

foto: youtube/sbs6
  1. Newschevron right
  2. Jandino rockt de Verenigde Staten als stand-up comedian!

Jandino Asporaat heeft in Nederland bijna alles bereikt, maar deze ambitieuze stand-up comedian wil meer! Daarom gaat hij in zijn nieuwe SBS6-programma Dino & Friends in NY met hulp van vrienden, zoals kickbokser Rico Verhoeven en topmodel Bregje Heinen een plekje proberen te veroveren in de New Yorkse comedyscene.

Onderaan beginnen

De man die normaal grappen vertelt voor tienduizenden bezoekers tegelijkertijd, begint in New York helemaal onderaan. Jandino mag optreden tijdens een open mic avond voor stand-up comedians in de club waar Eddie Murphy ooit begon. Bij de eerste comedians in de aflevering hoor je meer airco dan applaus, dus je weet al dat Dino het moeilijk gaat krijgen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jandino rockt Amerika

Bij Giorgio en Vanessa vertelde Jandino maandag dat hij gespannen was om de eerste aflevering van Dino & Friends in NY te zien, maar ook dat het doorbreken in het buitenland uiteindelijk goed is afgelopen. "Ik denk dat wij door onze nuchterheid onszelf onderschatten. (...) Het is niet zo dat ik nu Madison Square Garden uitverkoop, maar ik heb hele crowds in Brooklyn gerockt." Dino hoefde het niet te doen voor het geld, want de comedians in Amerika spelen volgens hem voor 30 dollar per avond. Ze reizen dus meerdere clubs per avond af om een zakcentje te maken.

Pizza in Italië, comedy in Amerika

Het was voor Dino een droom om te spelen in de Verenigde Staten, omdat zijn grote voorbeelden Richard Pryor en Eddie Murphy er vandaan komen. Hij ziet Amerika als de plek waar alles begon: "Zoals mensen ook pizza en spaghetti willen eten in Italië." Maar hoe ondersteunen een kickbokser en een fotomodel onze Dino als comedian in New York? "Je hebt mensen nodig die weten hoe het is om te falen. Rico is met één klap op zijn snuit knock-out en alles kwijt. Hoe ga je met zoiets om? Daar helpt Rico mij onder andere bij."

Ster advertentie
Ster advertentie