OMG

Jongen (20) die 30k verdiende met GameStop-aandelen doneert spelconsoles aan kinderziekenhuis

foto: Instagram: hkahn3foto: Instagram: hkahn3
  1. Newschevron right
  2. Jongen (20) die 30k verdiende met GameStop-aandelen doneert spelconsoles aan kinderziekenhuis

Vanwege een groepje amateurbeleggers van Reddit, ontstond er vorige week flink wat chaos op de aandelenmarkt. Sommige Reddit-beleggers zijn daardoor in één klap tienduizenden euro's rijker geworden. Een van die geluksvogels is de 20-jarige Hunter Kahn. Hij besloot het geld echter niet alleen voor zichzelf te houden, maar het te delen met anderen.

Nintendo switches voor de kids

Nadat Kahn in één klap een paar duizenden euro's rijker werd, doneerde hij een aantal Nintendo Switches, diverse spellen, e-shop cadeaubonnen, screen protectors en telefoonhoesjes aan het kinderziekenhuis in zijn woonplek Minnesota.

Reden voor zijn keuze

Op zijn Instagram legt Kahn uit waarom hij zijn winst graag met anderen deelt: ‘’Deze recente gebeurtenissen op Wall Street hebben veel corruptie aan het licht gebracht en met deze overdracht van macht is het belangrijk dat we zelf geen 'mannen in pak' worden.’’ Hij kondigt zijn donatie supertrots aan en sluit af met ‘’Can’t stop. Won’t stop.’’

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wijze les voor andere beleggers

Kahn wilde met zijn belegging laten zien dat niet alleen 'de grote jongens op Wall Street' het voor het zeggen hebben. De daling van de markt die deze ‘big boys’ toeschoven naar de amateurbellegers, is volgens Kahn onterecht. In een poging om het tegendeel te bewijzen, hoopt hij ook een inspiratie te zijn voor andere beleggers van GameStop-aandelen. Hij benadrukt dan ook ‘om het geluk van jezelf door te geven’ aan anderen die het harder nodig hebben. Door juist het tegenovergestelde te doen van de ‘grote boys van Wall Street’, willen de amateurs laten zien dat zij niet hetzelfde zijn als de mensen die ze het meest bekritiseren.

De directrice van het kinderziekenhuis is erg blij met de donatie. Volgens haar is Kahn een inspiratiebron voor alle jongeren, zo laat zij weten aan CNN.

Reddit-beleggers

De koers van de Amerikaanse videogamewinkel GameStop steeg vorige week met maar liefst 1000 procent nadat een groepje beleggers op Reddit opriepen massaal aandelen van het bedrijf te kopen. Dit deden ze om zelf geld te verdienen, maar ook om grote hedgefondsen te dwarsbomen. De amateurbeleggers willen hiermee strijden tegen de grootmachten van Wall Street.

Ster advertentie
Ster advertentie