Up 2 Date

Bitcoin maakt comeback en nadert waardevolste punt ooit

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Bitcoin maakt comeback en nadert waardevolste punt ooit

Bitcoin is in een kleine drie maanden bijna in waarde verdubbeld. De meest verhandelde cryptovaluta ging van ruim 10.000 dollar (8.435 euro) per stuk naar 18.800 dollar. Daarmee nadert de virtuele munteenheid haar waardevolste punt ooit.

Hype

De stijging van de afgelopen weken begint te lijken op de stijging eind 2017, toen bitcoins constant in het nieuws waren en veel mensen begonnen te investeren in cryptovaluta. Destijds steeg de waarde van een bitcoin van minder dan 1.000 dollar in een periode van acht maanden naar 19.500 dollar. Daarna daalde de waarde weer en leek het een beetje op een hype die over was.

Bitcoin nu volwassener

Nu maakt de virtuele munteenheid een comeback en analisten noemen de munt nu 'volwassener' omdat de koersopleving niet alleen maar wordt gedreven door hype en de interesse in iets nieuws. Een breder scala aan investeerders toont interesse in de bitcoin. Een andere mogelijke reden voor de flinke stijging is de coronacrisis. Door inflatie wordt de koopkracht van geld minder, waardoor beleggers op zoek gaan naar waardevaste instrumenten, zoals goud. Bitcoin wordt volgens analisten ook steeds vaker als zo'n instrument gezien, omdat er een stabiel aantal (digitale) munten in omloop is.

Ster advertentie
Ster advertentie