OMG

Bruid en cateraar opgepakt vanwege verwerken marihuana in eten bruiloftsgasten

foto: Seminole County Sheriff's Office
  1. Newschevron right
  2. Bruid en cateraar opgepakt vanwege verwerken marihuana in eten bruiloftsgasten

Een bruid uit Florida (42) en haar cateraar (31) zijn opgepakt op verdenking van het verwerken van marihuana in het eten van de bruiloftsgasten, die hiervan niet op de hoogte waren. Meerdere van hen werden daardoor ziek en hadden medische hulp nodig, aldus het arrestatiebevel.

Ziek op de receptie

Aan verschillende nieuwszenders, waaronder WFTV 9, vertellen gasten van de bruiloft dat ze zich tijdens de receptie en het feest raar en duizelig begonnen te voelen. "M'n hartslag ging omhoog. Sommigen dachten dat ze een hartaanval kregen", vertelt een vrouw.

Een van de dertig à veertig gasten besloot het alarmnummer te bellen en toen de politie op de feestlocatie aankwam, werden er meerdere mensen geholpen die symptomen hadden van drugsgebruik. Sommigen voelden zich "stoned, ziek en high", een ander gaf aan zich "raar, tintelend en zenuwachtig te voelen met een extreem droge mond." Eén vrouw zou op de eerste hulp zelfs paranoia zijn geworden en had kalmeringsmiddelen nodig.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wiet in de lasagne

Verschillende etenswaren werden meegenomen en onder meer de lasagne werd later positief getest op THC, de werkzame stof in wiet, net als de urine van verschillende bruiloftsgasten. Toen het bruidspaar werd gevraagd of ze hadden ingestemd met de marihuana in het eten of dit zelfs hadden verzocht, werd er ontkend. Een gast vertelde de politie echter dat ze de bruid op het feest had gevraagd of ze marihuana in de olijfolie had gestopt. Zij zou toen enthousiast 'ja' hebben geantwoord. Via een smsje naar een andere gast werd dit later weer ontkend.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aangeklaagd

Zowel de bruid als de cateraar meldden zichzelf deze week bij de politie, zo'n twee maanden na de bruiloft. Ze worden beschuldigd van nalatigheid, het leveren van marihuana en tampering, oftewel het knoeien met eten met het veroorzaken van letsel als gevolg. Ze zijn momenteel vrij en worden in juni voorgeleid.

Ster advertentie
Ster advertentie