OMG

Het regende gratis wiet in Tel Aviv dankzij drone-actie

foto: Twitter: @florgolds
  1. Newschevron right
  2. Het regende gratis wiet in Tel Aviv dankzij drone-actie

Liefhebbers van een jointje hoefden afgelopen donderdag in het Israëlische Tel Aviv slechts omhoog te kijken om een leuke verrassing te ontvangen. De wiet kwam in het centrum van de stad namelijk letterlijk uit de lucht vallen. Een drone strooide gratis zakjes met twee gram cannabis over de straten en veroorzaakte zo een vrolijke regenbui. Het bleek om een actie van Green Drone te gaan, een actiegroep die cannabis in het land wil legaliseren.

Bezorgservice

Op social media-kanaal Telegram kondigde Green Drone de uitdeelactie al aan: "Het is tijd mijn broeders. Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Nee, het is de Green Drone die gratis cannabis uitdeelt vanuit de lucht." De zakjes werden verspreid rondom Rabin Square, een populaire plek voor protesten. Tientallen mensen kwamen op de groene regen af en renden de straat op om de buit te verzamelen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gearresteerd
De politie dacht in eerste instantie dat het om een 'gevaarlijke drug' ging toen ze foto's van de zakjes deelden. Ze namen een groot deel in beslag en twee mensen die ervan worden verdacht de drone te besturen, zijn gearresteerd.

Cannabis is illegaal in Israël, met uitzondering van gelimiteerde, medicinale doseringen. De actiegroep wil daar verandering in brengen en lanceert daarom het 'cannabisregen'-project. "Dat houdt in dat we elke week op verschillende plekken in het land een kilo cannabis bezorgen, verdeeld over gratis zakjes van twee gram", zo laten ze weten op social media.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie