OMG

Donornier transporteren? Italiaanse politie kiest voor Lamborghini

foto: ANP/EPAfoto: ANP/EPA
  1. Newschevron right
  2. Donornier transporteren? Italiaanse politie kiest voor Lamborghini

Een donornier zo snel mogelijk transporteren? De Italiaanse politie heeft daarvoor de Lamborghini Huracán klaarstaan. Met gemiddeld 230 kilometer per uur bezorgden ze vorige week een nier vanuit Rome naar Padua. De Lamborghini legde de trip van 500 kilometer binnen 2 uur af. Dat meldt het AD.

Vervanging

In 2017 verving de Italiaanse politie een deel van hun patrouillewagens met Lamborghini Huracáns. Naast het gebruik van de auto's als surveillance op snelwegen, hebben de auto's een andere belangrijke functie. De uitvoering van deze Lamborghini's zal je niet snel bij de dealer vinden. De auto's zijn uitgerust met een gekoelde kofferbak, wat de auto een handig middel maakt voor het spoedtransport van levensreddende donororganen.

Van Rome naar Padua in twee uur

Vorige week werd met zo'n Lamborghini een donornier van Rome naar Padua gebracht. Een rit van 500 kilometer, dat normaal zo'n vijf uur zou duren, werd nu afgelegd in maar twee uur.

''Dankzij onze Lamborghini Huracan, bezorgden wij op tijd een donornier bestemd voor transplantatie. Om een leven te redden, heb je geen superkrachten nodig solidariteit, technologie en efficiëntie helpen ook,'' deelt de Italiaanse Politie op hun Instagram. Of de technologie en efficiëntie van een een Lamborghini boven die van een helikopter staan, valt te betwijfelen, maar indrukwekkend is het wel.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie