FunX

Famke Louise wil jonge meiden helpen met haar verhaal: "Dit overkomt niet alleen jou"

foto: FunXfoto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Famke Louise wil jonge meiden helpen met haar verhaal: "Dit overkomt niet alleen jou"

Wat een week voor Famke Louise! Ze dropte een nieuwe documentaire op Videoland en ook nog haar allereerste album NEXT. Dit allemaal na een bewogen jaar, waarin zij niet lekker in haar vel zat en er van alles gebeurde. Famke is helemaal ready voor het volgende hoofdstuk in haar leven en vertelde er meer over in Start met Fernando.

'Te slordig geweest'

"Ik wil gewoon doorgaan naar een ander hoofdstuk in m'n leven en dit hoofdstuk afsluiten. Ik wil de mensen met dit album laten zien van: dit ben ik en dit is nu mijn sound", vertelt Famke vastberaden. Daarnaast geeft ze aan dat ze te slordig is geweest met het releasen van nieuwe muziek. Daar moet volgens haar ook verandering in komen. "Ik heb namelijk niet altijd heel regelmatig iets uitgebracht. Dat hoofdstuk wil ik ook achter me laten door nu veel te gaan droppen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Documentaire

Behalve haar album, dropte Famke vorige week ook haar driedelige Videoland-docu Famke: Next. Daarin is te zien hoe de zangeres afrekent met 'de demonen uit haar verleden'. Zo sprak ze onder andere over het plotselinge overlijden van haar vader. "Het was heel lastig om hierover te vertellen, maar ik wilde het wel doen omdat het een deel van mijn leven is", vertelt Famke. Ze voelde destijds al aan dat het niet goed ging met haar vader. In de docu lijkt het alsof Famke het haar moeder kwalijk neemt, maar ze geeft aan dat dat niet het geval is. "Het was een momentopname. Zoiets kan je niemand kwalijk nemen. Mijn moeder en ik zijn gewoon goed met elkaar."

Breuk met Ali B

In de docu is ook haar voormalige manager Ali B veel te zien. In september besloot Famke nog te breken met SPEC, het managementbureau van Ali. "Op een gegeven moment ontgroei je elkaar gewoon. Ik had hele andere toekomstplannen en zag alles heel anders voor me dan zij. Dat matchte niet meer. Ik ben iemand die rebels is en maak soms gekke sprongen. Mijn leven is een en al fantasie."

Openhartig over ex

Een onderwerp dat voor veel discussie zorgde, is de relatie met haar ex Tim. Ook daar vertelt Famke openhartig over in haar docu. Haar ex zou nog bepaalde beelden van haar in bezit hebben. Daarover vertelt Famke in haar docu: "Hij heeft me gedwongen tot seks en dat vastgelegd. Zo van: 'Als je ooit bij me weggaat, zet ik het online. Als je het uitmaakt, maak ik je helemaal kapot.'"

Famke laat in de docu ook weten dat zij nadenkt over het doen van aangifte. Maar hoe zit dat nu? Heeft ze die stap al gemaakt? "Ik vind het nog steeds heel moeilijk", vertelt Famke in Start. "Ook omdat ik niet weet wat ik er zelf mee wil. In die tijd speelden zich allerlei dingen af. Het waren nare dingen waar ik vaak niet achterstond. Dat zat mij heel erg dwars, daarom wilde ik het gewoon delen en andere meisjes laten inzien van: dit overkomt niet alleen jou."

'Ik heb het een plekje gegeven'

Het is inmiddels vier jaar geleden dat Famke die nare periode uit haar leven meemaakte. Ze geeft aan dat ze er geen mentale trauma's aan over heeft gehouden. "Ik heb mijn periodes en dipjes al gehad. Ik heb het een plekje gegeven en er in het verleden veel met mensen over gepraat. Op die manier heb ik het voor mezelf verwerkt."

Toch achtervolgt het verleden Famke tot op de dag van vandaag. Iets waar de zangeres het nog altijd moeilijk mee heeft. "Er zijn mensen die me berichten sturen over hem of die tijd. Dan word je elke keer weer geconfronteerd met flashbacks en word je weer herinnerd aan die tijd."

Ster advertentie
Ster advertentie