Entertainment

Famke Louise openhartig over ex-vriend: "Hij sloeg me bijna dagelijks"

foto: Videoland
  1. Newschevron right
  2. Famke Louise openhartig over ex-vriend: "Hij sloeg me bijna dagelijks"

Famke Louise heeft een bewogen jaar achter de rug. Ze zat niet lekker in haar vel, maar is nu klaar voor een nieuw hoofdstuk. In de nieuwe Videoland-documentaire Famke: Next is te zien hoe de zangeres afrekent met 'de demonen uit haar verleden'. Zo vertelt ze openhartig over de ophef rondom de #IkDoeNietMeerMee-actie, de breuk met haar management en Ali B, het overlijden van haar vader en de ongezonde relatie met haar ex-vriend Tim, door wie ze mishandeld werd. "Ik zat altijd onder de blauwe plekken."

Quote

Ik wilde heel graag nog een docu maken, omdat ik het gevoel had dat dingen nog niet afgesloten waren.

Openhartig

Met driedelige documentaire kunnen mensen Famke op een andere manier leren kennen. "Ik wil Famke Meijer laten zien in plaats van Famke Louise." Ze vertelt over haar persoonlijk leven en laat geen onderwerp onbesproken. Ook haar moeder komt aan het woord. Zij vertelt onder andere over Famke's jeugd en vader, die een aantal jaar geleden op een tragische manier om het leven kwam. "Het was een bizarre situatie."

Mishandeld

Bij het kijken van de docu wordt al snel duidelijk dat Famke nog veel meer ellende heeft meegemaakt. Wanneer haar ex-vriend Tim ter sprake komt, blijkt namelijk dat hij haar bijna dagelijks fysiek en mentaal mishandelde. "Hij sloeg me gewoon op de grond en trapte met volle kracht op me in", vertelt Famke. Ze zat altijd onder de blauwe plekken en op één dag had ze zelfs een gat in haar hoofd. "Hij zei: 'je pakt nu je camera erbij en gaat filmen dat je zegt dat je met je hoofd tegen een kast aan bent gevallen en je gaat naar de eerste hulp'."

Famke vertelt dat ze nog steeds bang is, omdat haar ex nog bepaalde beelden van haar bezit. "Hij heeft me gedwongen tot seks en dat vastgelegd. Zo van: 'als je ooit bij me weggaat, zet ik het online. Als je het uitmaakt, maak ik je helemaal kapot.'" Aangifte heeft ze tot nu toe niet gedaan. "De laatste tijd zit ik eraan te denken om het wel te doen. Hij is gewoon onvoorspelbaar en dat is het gevaarlijke aan hem."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nieuw album

Famke heeft op Instagram aangekondigd aanstaande vrijdag haar allereerste album uit te brengen. Op dat nieuwe project, dat ook de titel Next heeft, staan elf nieuwe solotracks. "Ik heb geprobeerd om zoveel mogelijk te verwerken in m'n muziek. Ik ben er heel erg trots op en sta er duizend procent achter", vertelde ze gisterenavond bij BEAU.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hulp bij huiselijk geweld

Ben of ken jij iemand die slachtoffer is van huiselijk geweld? Voor advies en hulp bij huiselijk geweld kun je (anoniem) terecht bij Veilig Thuis door te bellen naar 0800 2000. Tussen 09.00 en 17.00 kun je via de website ook chatten met een hulpverlener.

Ster advertentie
Ster advertentie