OMG

Deze kapster geeft gratis makeovers aan daklozen

foto: Instagram: beauty2thestreetz
  1. Newschevron right
  2. Deze kapster geeft gratis makeovers aan daklozen

In Skid Row in Los Angeles is meer dan de helft van de bevolking dakloos. Veel hebben geen eten, voelen zich slecht over zichzelf en hebben de hoop op een betere toekomst opgegeven. Shirley Raines besloot hier iets aan te doen en helpt daklozen aan een tweede kans. Dit doet ze door elke week honderden daklozen van een makeover te voorzien. Wat daarbij komt kijken? Haar, make-up, eten én een goed gesprek.

Beauty 2 The Streetz

Shirley is Beauty 2 The Streetz gestart, een non-profit organisatie waarmee ze elke zaterdag samen met een groep vrijwilligers honderden daklozen helpt. Het draait vooral om het uiterlijk, waarbij make-up en haar centraal staan. Shirley is erachter gekomen dat mensen en kinderen beter presteren in het leven wanneer ze zich beter voelen over zichzelf en hoe ze eruit zien. "Voor kinderen die dakloos zijn is het moeilijk want ze hebben niet de nieuwste sneakers of kleren. Een knipbeurt zoals deze gaf hem gelijk een lach op zijn gezicht en hij kan naar school met een fresh iets van zichzelf."

Douchen, knippen en een goed gesprek

Het draait bij Beauty 2 the Streetz niet alleen om alle freshe looks waaruit de mensen kunnen kiezen, maar ook om een ander heel belangrijk aspect: menselijke interactie. Shirley vindt het belangrijk dat mensen weten dat ze een plek hebben waar ze naartoe kunnen gaan voor een goed gesprek en waar er voor even voor ze gezorgd wordt. Inspirational!

Ster advertentie
Ster advertentie