OMG

Amerikaanse toerist vernielt twee standbeelden omdat hij paus niet mag spreken

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Amerikaanse toerist vernielt twee standbeelden omdat hij paus niet mag spreken

Een Amerikaanse toerist heeft gisteren in een museum in Vaticaanstad twee standbeelden kapot gegooid. De man was woedend omdat hij de paus niet mocht spreken, melden Italiaanse media. De standbeelden waren meer dan 2.000 jaar oud.

Twee beelden kapot

Het voorval vond plaats in een openbaar museum in Vaticaanstad. Het museum staat bekend om een galerij met ongeveer duizend standbeelden, waarvan sommige meer dan 2.500 jaar oud zijn. Een Amerikaanse toerist vroeg in het museum, genaamd Chiaramonti, of hij de paus even mocht spreken. Toen dat niet mogelijk bleek te zijn, gooide hij een borstbeeld op de grond. Terwijl hij vluchtte voor beveiligers, gooide hij nog een ander standbeeld om. Uiteindelijk werd hij gepakt door de beveiligers en overgedragen aan de politie.

Beide beelden horen niet bij de topstukken van het museum. Bij een van de beelden is de neus afgebroken. In het museum wordt er gekeken of het mogelijk is de beelden te repareren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niet eerste keer

Het is niet de eerste keer dat een toerist kunstwerken in Vaticaanstad vernielt. De meest beruchte aanval op een kunstwerk in het Vaticaan gebeurde in 1972. Een Hongaarse man sprong toen over een zij-altaar om de beroemde Pietà van de renaissancekunstenaar Michelangelo met een hamer kapot te slaan. Hij sloeg de linkerarm van de Madonna eraf en brak haar neus en sluier. Het kunstwerk wordt sindsdien tentoongesteld achter kogelvrij glas.

Ster advertentie
Ster advertentie