OMG

Honderden mensen boeken vliegtuigmaaltijd in stilstaand toestel

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Honderden mensen boeken vliegtuigmaaltijd in stilstaand toestel

Verre reizen maken zit er door het coronavirus ‘even’ niet in. Een tropische bestemming is moeilijk na te bootsen, vandaar dat Singapore Airlines een andere manier heeft bedacht om dat vakantiegevoel op te wekken: eten in een stilstaand vliegtuig op de landingsbaan van Changi Airport.

Uitverkocht

De 'lunch to nowhere' is superpopulair. Binnen minder dan een half uur waren alle honderden tickets uitverkocht. De gelukkige 'passagiers' mogen komen eten in Restaurant A380, vernoemd naar de Airbus A380, en ondertussen een film naar keuze kijken of gewoon lekker uit het raam staren. Boek je eerste klas? Dan krijg je een compleet vijf-gangenmenu met fruit en een kaasplankje en een goodiebag.

Thuisbezorgd

Bij de meeste reizigers is het vliegtuigeten normaal gesproken juist niet zo populair, maar in Singapore blijkt dat anders. De vliegtuiglunches zijn zo’n succes dat er binnenkort ook diners geserveerd worden in de toestellen. Het wordt nog gekker: de maaltijden kunnen ook worden thuisbezorgd inclusief servies en pantoffels. Op deze manier hoopt de maatschappij geld te verdienen nu er een stuk minder wordt gevlogen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vlucht naar nergens

Een Australische luchtvaartmaatschappij ging nog een stapje verder en organiseerde eerder al daadwerkelijke vluchten 'naar nergens' om het reisgevoel na te bootsen. Een toestel steeg dan op en vloog wat uurtjes rond om vervolgens weer op dezelfde plek te landen. Daar kwam veel kritiek op vanwege de overbodige milieuvervuiling. Die acties zijn ondanks de populariteit dan ook gestopt. Een cruise 'naar nergens' is nog wel te boeken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie