OMG

Vrouw bevalt tijdens examen en maakt toets daarna nog af

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Vrouw bevalt tijdens examen en maakt toets daarna nog af

Een bijzonder verhaal uit Illinois. Daar beviel een vrouw tijdens haar Bar Exam, een examen dat je in Amerika moet maken om advocaat te worden. Na haar bevalling maakte ze het laatste gedeelte van de toets gewoon nog af.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vier toetsen

Brianna Hill, zoals de kersverse moeder heet, wist dat ze zwanger zou zijn tijdens haar examen. "Ik dacht dat ik maar 28 weken zwanger zou zijn, maar door de pandemie werd de test verplaatst naar oktober en was ik al 38 weken", zegt ze tegen CNN. "Ik maakte nog de grap dat ik mijn examen zou maken in een ziekenhuisbed. Ik heb mijn les geleerd!"

De afgestudeerde rechtenstudent maakte een versie van het examen waarbij je op je eigen computer vier toetsen van negentig minuten moet maken in twee dagen. Tijdens de toetsen moet je de hele tijd achter je computer blijven zitten, zodat je niet kunt afkijken.

Gebroken vliezen

Brianna was net bezig met de eerste van de vier toetsen, toen ze al iets voelde: "Ik dacht: ik hoop echt niet dat mijn vliezen gebroken zijn", vertelt ze. "Maar ik kon niet opstaan om te gaan kijken, dus ik heb eerst de toets afgemaakt".

Toen ze eenmaal opstond, werd meteen duidelijk dat haar vliezen inderdaad gebroken waren. Maar ze liet zich daardoor niet tegenhouden. "Ik nam een pauze, friste mezelf op, belde mijn man, verloskundige en moeder, huilde even omdat ik in paniek was, en ging toen zitten voor het tweede gedeelte van de toets. Mijn verloskundige had gezegd dat ik nog tijd had voordat ik naar het ziekenhuis moest gaan."

Het lukte Brianna de tweede toets af te maken en later die avond beviel ze van een zoontje in het ziekenhuis.

Moeder en advocaat

Haar examen was na de bevalling nog niet volledig gemaakt. Ze moest de volgende dag nog twee toetsen maken en was ook vastberaden dat dat zou lukken. "Mijn man en ik hadden het de hele tijd over hoe we wilde dat ik die test zou afmaken en mijn verloskundige en de verpleegsters waren het ermee eens. Er was gewoon geen andere optie naar mijn mening."

De volgende dag zorgde het ziekenhuispersoneel ervoor dat Brianna in een lege kamer haar examen kon afmaken. "Ik ben zo dankbaar voor alle steun. De verpleegkundigen hebben mij niet alleen geholpen een moeder, maar ook een advocaat te worden."

Brianna heeft de uitslag van het examen nog niet ontvangen. Wel heeft ze al een baan aangeboden gekregen.

Ster advertentie
Ster advertentie