OMG

Hoogzwangere vrouw bevalt in auto Thuur (19) die haar een lift gaf

  1. Newschevron right
  2. Hoogzwangere vrouw bevalt in auto Thuur (19) die haar een lift gaf

Thuur uit Sint-Truiden was op weg om een avondje te gaan stappen, maar dat liep heel anders af. Toen de 19-jarige jongen in zijn auto stapte, zag hij op zijn oprit een hoogzwangere vrouw staan die vreselijk pijn leek te hebben. Hij nam haar en haar man mee in zijn auto, maar ze haalden net het ziekenhuis niet.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Te voet

Vrijdagavond om tien uur trof Thuur het Somalische koppel op zijn oprit aan. “Ze spraken niet zo goed Nederlands, maar ik had duidelijk begrepen dat de vrouw hoogzwanger op weg was naar het ziekenhuis”, vertelt Thuur aan Het Laatste Nieuws. “Ze waren in de buurt te voet vertrokken, maar de pijn bleek te hevig en wandelen lukte haar totaal niet meer.”

Thuur twijfelde geen moment en liet Fadumo Osman (27) en haar man Nur Jaylani (31) meteen in zijn auto instappen. Met volle vaart reden ze richting het ziekenhuis, dat nog geen kilometer verderop ligt. De Belgische jongen bleef zo kalm mogelijk: "Ik zat maar met één ding in mijn hoofd: zo snél mogelijk op die spoedafdeling geraken.”

Baby geboren

Net toen ze de oprit van de spoedafdeling bereikten, zag Thuur vanuit zijn ooghoek het hoofdje van een baby. "Onwezenlijk! Meteen legde ik de auto stil en spurtte ik naar de ingang, die op dat uur natuurlijk beveiligd is. Roepen, aanbellen, waarna snel vijf mensen naar buiten kwamen gelopen." De mensen kwamen alleen net te laat, want de baby was al geboren. "Je hoorde de baby al huilen. De kleine Shurahbil was om 22.22 uur geboren, in mijn Peugeot!”

De kersverse moeder mocht in de auto blijven zitten en werd door het ziekenhuispersoneel verder de parkeerplaats van de spoedafdeling op gereden. Daar werd de navelstreng doorgeknipt en pas toen konden de net bevallen vrouw en haar zoontje per brancard het ziekenhuis binnen worden gebracht.

Ongelooflijk

Thuur vertelt aan Het Laatste Nieuws dat hij niet kon geloven wat er net allemaal gebeurd was. Nu het een beetje tot hem door is gedrongen, is hij vooral blij dat alles goed is afgelopen. Hij is al drie keer bij het baby'tje op bezoek geweest.

Fadumo en Nur zijn heel erg dankbaar voor de hulp: “Thuur was daar op het juiste moment op de juiste plaats. We zijn zo gelukkig en gaan nu met ons gezinnetje genieten.”

Ster advertentie
Ster advertentie