OMG

Vrouw moet armen en benen amputeren na eten van slechte vis

foto: GoFundMe.nl
  1. Newschevron right
  2. Vrouw moet armen en benen amputeren na eten van slechte vis

Laura Barajas (40) uit Californië moest een levensreddende operatie ondergaan waarbij haar armen en benen geamputeerd werden, nadat ze ziek werd door het eten van een vis die niet goed gebakken was. Dit melden verschillende Amerikaanse nieuwssites.

Armen en benen geamputeerd

De moeder van een zoontje kocht deze zomer tilapia vis van een lokale markt in San Jose. Volgens een goede vriendin van Laura had ze de vis thuis bereid en opgegeten. Schijnbaar was de vis niet goed gegaard, want de moeder hield er een hele nare, bacteriële infectie aan over (vibrio vulnificus) waardoor ze enkele dagen later ziek werd.

Ze is naar het ziekenhuis gebracht en verkeert sindsdien al een aantal maanden in een kunstmatige coma. Anna Messina zag haar vriendin al snel achteruit gaan. "Haar vingers, voeten en onderlip werden zwart en de infectie tastte ook haar nieren aan", vertelt Anna aan Amerikaanse media. Gedurende de afgelopen maanden heeft Laura gevochten voor haar leven en pogingen gedaan om de bacteriële infectie te verslaan. Ze overleed bijna aan de bacteriële infectie, maar de dokters hebben haar leven kunnen redden door Laura's armen en benen eraf te halen. Ze is nog steeds herstellende en zal voorlopig nog een tijdje in het ziekenhuis moeten verblijven. Haar vriendin heeft inmiddels een GoFundMe-pagina opgezet, om haar vriendin en haar familie een hart onder de riem te steken.

Bacteriële infectie

UCSF Infectieziekte-expert Dr. Natasha Spottiswoode vertelt aan onder meer Daily Mail dat je op verschillende manieren besmet kunt raken met de bacterie. "Ten eerst kun je iets eten dat al besmet was met de bacterie. Daarnaast kun je de bacterie ook oplopen, doordat je een wondje hebt of een tatoeage die wordt blootgesteld aan water waar deze bacterie in leeft", aldus Spottiswoode.

Ieder jaar worden er zo'n 150 tot 200 infectiegevallen gemeld, volgens de centra voor ziektecontrole en -preventie (CDC). De organisatie meldt dat ongeveer één op de vijf mensen die de infectie oploopt, overlijdt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie