OMG

Fitnesscoach vermoordt ex-vrouw live op Instagram

foto: Ter illustratie: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Fitnesscoach vermoordt ex-vrouw live op Instagram

Een man uit Bosnië ging afgelopen vrijdag live op Instagram en liet zijn volgers zien hoe hij zijn ex-vrouw vermoordde. Terwijl hij op de vlucht sloeg voor de politie doodde hij nog twee mensen. Uiteindelijk bracht de man, die bekendstond als bodybuilder en fitnesscoach, zichzelf om het leven.

Moord live op Instagram

Het aangrijpende incident vond plaats in de Bosnische stad Gradačac. Volgens persbureau AP vertelde de fitnesscoach tijdens zijn livestream aan zijn kijkers dat ze een moord zouden gaan zien. Vervolgens pakte de man een pistool en filmde hij hoe hij een kogel door het hoofd van zijn ex-vrouw schiet. Terwijl de liquidatie plaatsvond, zou er op de achtergrond een klein kind aan het huilen zijn geweest.

Volgens de regionale politie hebben zo'n 15.000 mensen de moord live op Instagram gezien. De video werd niet veel later verwijderd door het platform.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nog twee doden

Na de gruwelijke daad ging de politie op zoek naar de man, die er op zijn beurt voor koos om opnieuw live op Instagram te gaan. Terwijl hij op de vlucht was en ondertussen alles aan het livestreamen was, doodde hij nog twee andere mensen. "Hij ging de straten van Gradačac op met een pistool en schoot een man en zijn zoon neer, die het helaas allebei niet overleefden. Ook verwondde hij een politieagent, een andere man en een vrouw op verschillende locaties in de stad", aldus een woordvoerder van de politie.

Ook Nermin Niksic, de minister-president van Bosnië en Herzegovina, heeft gereageerd op de bizarre moorden. "Ik heb geen woorden om te beschrijven wat er vandaag in Gradačac is gebeurd. De moordenaar heeft zichzelf van het leven beroofd. Maar niemand kan het leven van de slachtoffers terugbrengen."

Kind blijft alleen achter

De autoriteiten zijn nog bezig met een onderzoek om het motief van de dader te achterhalen. Volgens Bosnische media werd de man door zijn ex-vrouw beticht van bedreigingen en huiselijk geweld. Ze zou er om die reden voor gezorgd hebben dat hij zijn kind al acht dagen niet mocht zien. Uiteindelijk zou dat de reden zijn geweest voor de man, die volgens de politie al een strafblad had, om haar om het leven te brengen. Het kind blijft zonder ouders achter.

'Stop femicide'

Duizenden Bosniërs gingen maandag de straat op om te eisen dat de autoriteiten harder optreden tegen vrouwengeweld. Zo werden in verschillende Bosnische steden gelijktijdig protesten gehouden. In de hoofdstad Sarajevo liep bijvoorbeeld een hele menigte door het standscentrum om aandacht te vragen voor betere bescherming van vrouwen en het controleren van het handelen van de politie in geweldsituaties. Zo droegen de demonstranten onder meer spandoeken met teksten als "Stilte is goedkeuring", "We zullen niet in angst leven" en "Stop femicide".

Ster advertentie
Ster advertentie