Up 2 Date

Man in Amerika vermoordt vriendin nadat ze abortus ondergaat in andere staat

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Man in Amerika vermoordt vriendin nadat ze abortus ondergaat in andere staat

Een 22-jarige man uit de Amerikaanse staat Texas heeft zijn vriendin doodgeschoten, omdat zij zonder zijn instemming een abortus had laten plegen in een pro-choice staat. Volgens Amerikaanse media ontstond op een parkeerplaats in Dallas een woordenwisseling over de keuze tussen Harold Thompson en zijn 26-jarige vriendin Gabriella Gonzalez, waarna hij haar neerschoot.

Abortus

Een dag voor de ruzie was Gabriella teruggekomen uit Colorado, waar zij een abortus had laten plegen. Sinds het hooggerechtshof in de VS het landelijk recht op abortus heeft geschrapt, mogen staten namelijk zelf bepalen of ze abortus toestaan of niet. Sinds 2021 is abortus in Texas door deze nieuwe wet in vrijwel alle gevallen verboden. In Colorado is de ingreep wel toegestaan.

Bewakingsbeelden

Tijdens de woordenwisseling afgelopen woensdag nam Harold zijn vriendin in een wurggreep, waar ze zich na een aantal seconde uit wist los te maken. Vervolgens trok de 22-jarige man een pistool en schoot haar door het hoofd, zo blijkt uit beelden van bewakingscamera's. Toen Gabriella op de grond lag, schoot hij nog enkele keren op haar. Helaas overleed Gabriella ter plaatse.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aangehouden

De politie schrijft in een verklaring dat er wordt aangenomen "dat de verdachte de vader van het kind was". "De verdachte wilde niet dat Gonzales abortus liet plegen." Harold werd later op woensdag aangehouden en zit vast op verdenking van moord.

Ster advertentie
Ster advertentie