OMG

Politie houdt 5-jarig jongetje aan op snelweg: hij wilde een Lamborghini kopen

foto: Utah Highway Police
  1. Newschevron right
  2. Politie houdt 5-jarig jongetje aan op snelweg: hij wilde een Lamborghini kopen

Amerikaanse politieagenten maken veel mee, maar deze week moesten ze een wel heel bijzondere aanhouding verrichten. In Utah haalden agenten een 5-jarig jongetje van de snelweg af. Hij was onderweg naar Californië om een Lamborghini te kopen.

Aanhouding

Afgelopen maandag rond 12 uur 's middags stond de snelwegpolitie op het punt om een te snel rijdende bestuurder in te halen, toen het op een extreem langzaam rijdende auto stuitte. De politieagenten dachten in eerste instantie dat het om een gehandicapte bestuurder ging of om iemand die in een noodsituatie zat. "Er zat een bocht in de weg en hij had moeite met het nemen van die bocht", vertelt luitenant Nick Street aan BuzzFeed News.

Toen de agenten het voertuig bereikten, bleek het om een heel andere situatie te gaan. Ze troffen een klein, huilend jongetje aan achter het stuur. Hij zat op het puntje van zijn stoel met allebei zijn voeten op de rem. Nadat de agent hem geholpen had de auto in de juiste versnelling te zetten en de motor af te zetten, vertelde de jongen hem dat hij 5 jaar oud was en onderweg was naar Californië om een Lamborghini te kopen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Werk

De ouders van de jongen waren toen hij in de auto stapte allebei aan het werk. Zijn oudere broer was aan het oppassen, maar had niet gezien dat het jongetje de autosleutels pakte en vertrok.

"Hij was vastberaden om een Lamborghini te kopen met het geld dat hij in zijn portemonnee had", vertelt Street, De kans dat hij daadwerkelijk zo'n luxe Italiaanse sportwagen had kunnen kopen, was klein. Niet alleen vanwege zijn leeftijd, maar ook omdat de jongen maar drie dollar bij zich had.

Ster advertentie
Ster advertentie