OMG

Slang van twee meter verstopt zich in barbecue

foto: Foto ter illustratie/ Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Slang van twee meter verstopt zich in barbecue

De Dierenambulance in Gelderland ontving zondagmiddag een opvallend telefoontje: er was een slang ontsnapt en had zich verstopt in een barbecue. De dierenambulance moest uitrukken naar het dorpje Zeddam in de gemeente Montferland. Het is nog niet duidelijk van wie de slang is, schrijft omroep Gelderland.

Rattenslang

Het bleek te gaan om een twee meter lange grijze rattenslang. Deze soort is niet giftig maar kan wel bijten. Het reptiel werd gevangen en naar de opvang gebracht. Daar werd hij gecontroleerd. De dierenambulance plaatste een bericht op Facebook om de eigenaar te vinden. Ze vroegen ook om voorzichtig te zijn: ''Het is zonnig en heerlijk weer om buiten te zitten. Als je gaat barbecue├źn, controleer dan of er geen nesten of dieren aanwezig zijn'', aldus de Dierenambulance Gelderland Oost.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Slangen in het wild

De slang die is gevonden in Zeddam, is er een die niet thuishoort in de natuur van Gelderland. Wel zijn er andere soorten slangen te vinden in de provincie, zoals op de Veluwe. Je kunt de adder, de ringslang en de gladde slang vinden op heidegebieden, maar ook in bermen en langs de randen van bossen.

Ster advertentie
Ster advertentie