OMG

Voortvluchtige cokesmokkelaar opgepakt dankzij kookfilmpjes op YouTube

foto: Shutterstock/ter illustratie
  1. Newschevron right
  2. Voortvluchtige cokesmokkelaar opgepakt dankzij kookfilmpjes op YouTube

De Italiaanse politie en Interpol waren al sinds 2014 op zoek naar Marc Feren Claude Biart (53), een lid van de Italiaanse maffia die er van wordt verdacht cocaïne naar Nederland te smokkelen. Nu is hij eindelijk opgepakt, zo meldde de politie gisteren. Hoe ze hem hebben gevonden? Biart werd herkend in de kookvideo's die hij samen met zijn vrouw op YouTube postte.

Koken met de maffia op YouTube

Biart bleek al jaren on the low in de Dominicaanse Republiek te wonen, in het toeristenplaatsje Boha Chica. Samen met zijn vrouw leidde hij daar een rustig leventje. Het koppel was gezellig samen een YouTube-kanaal begonnen, zodat Biart zijn Italiaanse kookskills kon showen. Niet per se een heel slim idee wanneer je wordt gezocht door Interpol, maar oké. Hij deed nog zijn best om zijn gezicht te bedekken, maar het waren zijn tatoeages die hem uiteindelijk toch verraadden.

Opgepakt

Biart hoort bij de 'ndrangheta, een grote en gewelddadige misdaadorganisatie en een van de machtigste maffiagroepen van Italië. In een video van Calabria News is te zien hoe de kok/cokehandelaar wordt opgepakt en op het vliegtuig naar Italië wordt gezet. Daar wacht hem mogelijk een jarenlange gevangenisstraf. Met zijn arrestatie komt er een eind aan operatie Mauser, waarbij meerdere leden van de maffia werden opgepakt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie