OMG

Nigeriaanse tieners die clips en films namaken krijgen apparatuur van Netflix

foto: Instagram: ikorodu_bois
  1. Newschevron right
  2. Nigeriaanse tieners die clips en films namaken krijgen apparatuur van Netflix

Ken je de Ikorodu Bois al? Dit groepje creatieve jongeren uit de Nigeriaanse stad Ikorodu maakt low budget-versies van bekende clips of films. Ze beschikken niet over de snelle auto's, dure kleding of wapens die in de echte versies te zien zijn, maar daar weten ze altijd slimme alternatieven voor te vinden. Ze hebben honderdduizenden volgers en zijn al verschillende keren viral gegaan. Dat is ook Netflix opgevallen. Het bedrijf stuurde hen daarom een bijzonder cadeautje op...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Camera's, microfoons en een imac

Om hun films naar een hoger level te tillen, heeft Netflix de jongens voorzien van allerlei professionele apparatuur, denk aan camera's, microfoons, lampen en een iMac. Op Instagram laten de jonge filmmakers weten hoe blij en dankbaar ze daarmee zijn. In het bericht bedanken ze ook acteur Kunle Afolayan, die als een mentor is voor de jongens. "We kijken er naar uit om u als een steunpilaar te hebben, een helpende hand bij ons groeiproces."

Veel fans en volgers

De Ikorodu Bois bestaan uit de broers Muiz (15) en Malik (10) en hun neefje Fawas (13). Oudere broer Babatunde (23) helpt met het managen en editen. Sinds ze begonnen in 2017 heeft hun werk al heel wat fans opgeleverd. Naast de 869.000 volgers op Instagram en miljoenen streams, kregen ze al shout-outs van verschillende grote namen, waaronder Will Smith, Dwayne 'The Rock' Johnson, Roddy Ricch, WizKid en Casa de Papel-acteur Alvaro Monte (El Profesor).

Uitnodiging voor Hollywood

Twee maanden geleden maakten de jongens hun eigen versie van de trailer van Extraction met Chris Hemsworth en daar waren zowel de acteur als Netflix flink van onder de indruk. Ook de producers van de originele film, de Russo Brothers, waren enthousiast. "Dit is geweldig!", tweetten ze. "We zouden het heel leuk vinden als jullie naar de première van 'Extraction 2' komen... DM ons en we halen jullie daarheen!" Voor de Ikorodu Bois een droom die uitkomt. "Dit is de dag waar we al ons hele leven op wachten."

Babatunde vertelde aan CNN dat ze een maand hebben gewerkt aan de trailer. "Sommige dagen filmen we, maar uiteindelijk nemen we het opnieuw op, omdat we echt ons best willen doen. We zijn zo blij dat mensen van over de hele wereld ons leren kennen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Burna Boy en Michael Jackson

Wil je zien hoe de Nigeriaanse talenten clips van Burna Boy, Justin Bieber en Michael Jackson naspelen? Of hoe ze hun eigen versie van Jumanji en La Casa de Papel maken? Check dan hun Instagram- en YouTube-kanaal.

Ster advertentie
Ster advertentie