OMG

Spaanse huisgenoten vrolijken iedereen op met liedjes vanaf hun dakterras

foto: Instagram: stay.homas.
  1. Newschevron right
  2. Spaanse huisgenoten vrolijken iedereen op met liedjes vanaf hun dakterras

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Als je weet dat je voorlopig nog wel even in lockdown zit wegens het coronavirus, kun je er maar beter het beste van maken. Dat is de drie huisgenoten Klaus, Guillem en Rai uit Barcelona goed gelukt. Ze zitten als muzikanten momenteel zonder werk, maar besloten samen vanaf hun dakterras liedjes te maken. Onder de bandnaam Stay Homas hebben ze daarmee wereldwijd al duizenden mensen weten op te vrolijken.

'Please Stay Home'

Met hun muziek willen de Spanjaarden vooral duidelijk maken dat iedereen thuis moet blijven, maar ook dat het oké is om alleen te zijn en dat je altijd het positieve van een situatie moet proberen in te zien. De fysieke afstand weerhoudt de Stay Homas er niet van om collabos met andere muzikanten te maken. Door middel van FaceTime hebben ze al met verschillende zangers en zangeressen een liedje gezongen.

Onzekere toekomst

Meer dan een gitaar, een geïmproviseerd drumstel en elkaar hebben de jongens niet nodig om het gezellig te maken. Maar ondanks hun positieve instelling, zijn ze wel bezorgd over hun financiële toekomst. "We hebben geen idee wat er met ons gaat gebeuren. Hoe gaan we de huur betalen? En de auto?" Daarom hebben de vrienden besloten hun nummers binnenkort professioneler aan te gaan pakken en ook op Spotify uit te brengen.

Ster advertentie
Ster advertentie