OMG

Familie haalt geld op voor bruiloft van man die dochter uit zee redde

foto: Twitter/NathalieABC30
  1. Newschevron right
  2. Familie haalt geld op voor bruiloft van man die dochter uit zee redde

Een familie uit Texas probeert geld in te zamelen om de man te bedanken die voorkwam dat hun dochter verdronk. Het geld is bedoeld om de bruiloft van de held te betalen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Stroming

Het incident vond plaats in augustus, toen de familie in Californië op vakantie was. De tienjarige Haylee Whiting was aan het spelen in de zee. Haar moeder, Samantha, had al meerdere keren gevraagd of ze wat dichter bij de kust wilde gaan spelen. Maar dat lukte niet, want Haylee zat vast in een sterke stroming.

De stroming zorgde ervoor dat Haylee steeds verder de zee in werd gesleurd. Moeder Samantha probeerde haar te redden door haar uit de zee te trekken, maar werd zelf ook meegenomen door de stroming.

Held

Het geschreeuw van moeder en dochter trok de aandacht van Kevin Cozzey, die in de buurt was met zijn verloofde. Kevin vertelt aan ABC7 News dat hij al sinds zijn derde aan wedstrijdzwemmen doet en er daarom vertrouwen in had dat hij de moeder en dochter uit zee kon redden.

Gelukkig was dat inderdaad het geval. Het lukte Kevin om Haylee te bereiken en haar dichter naar de kust te krijgen. Daar schoot een strandwacht te hulp.

Oproep

Maandenlang wist Samantha niet wie de held was die haar en haar dochter gered had. Ze wist alleen dat hij Kevin heette. In de hoop hem toch te vinden, postte ze een oproep in een Faceboekgroep genaamd Merced Neighborhood Watch en binnen een paar uur had ze hem gevonden.

Om iets terug te kunnen doen voor Kevin, besloot Samantha een crowdfuncingsactie op te zetten om zijn droombruiloft en huwelijksreis te kunnen betalen. "Als hij zijn leven niet had geriskeerd in zo'n onzelfzuchtige daad, dan was niet alleen ikzelf er niet meer, maar ook mijn kleine meisje niet."

Inmiddels is het doel van 50.000 dollar al bijna bereikt. Meer dan 1700 mensen hebben gedoneerd. Samantha bedankt iedereen voor hun hulp. "Kevin en zijn verloofde zijn nog steeds zo bescheiden. Ze zeggen dat ze dit niet verdienen. Maar als ik het geld had om ze alles te geven wat ze willen, zou ik dat doen, want ze hebben mijn wereld gered, mijn meisje."

Held

In Nederland vond er de afgelopen zomer een soortgelijke gebeurtenis plaats. De Poolse man Marcin Kolczynski redde in augustus drie kinderen uit het water bij het Noord-Hollandse Julianadorp. Hij kwam daarbij zelf om het leven. Met een inzamelingsactie werd in totaal 362.580 euro opgehaald om de uitvaartkosten te dekken en om de eigen kinderen van Marcin financieel te ondersteunen.

Ster advertentie
Ster advertentie