OMG

Airbnb-host weigert toerist vanwege muzieksmaak

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Airbnb-host weigert toerist vanwege muzieksmaak

Het komt wel vaker voor dat een Airbnb-host bijvoorbeeld de leeftijd wil weten van zijn gasten, om te voorkomen dat zijn of haar huis wordt vernield tijdens een huisfeest. Een Airbnb-host in Bristol maakte zich ergens anders zorgen over bij een mogelijke klant: de muzieksmaak.

'Storende' muzieksmaak

De host uit Bristol vond de muzieksmaak namelijk "agressief, met scheldwoorden overgoten en storend". Het gaat om de muzieksmaak van Kayleigh, een metalhead uit het Verenigd Koninkrijk. Zij was op zoek naar een verblijfplaats voor haar aankomende reis naar Bristol, waar ze naar een optreden van metalband Death Blooms zou gaan. In de aanloop naar het optreden had een Airbnb verhuurder echter problemen met haar luistergewoonten - zo erg zelfs dat zij de woning helemaal niet meer kon huren. Dat meldt Metal Hammer.

Reactie Airbnb

De host, waarvan de naam onbekend is, voelde zich niet "comfortabel met de aard van de muziek" en ondanks dat hij of zij "geen problemen heeft met iemands muzieksmaak", was de muziek van Death Bloom te heftig om Kayleigh tot de accommodatie toe te laten.

Kayleigh nam contact op met de klantenservice van Airbnb, die haar vertelden dat ze de weigering onder de loep zouden nemen. Een woordvoerder van het bedrijf heeft inmiddels gereageerd op het verhaal: "We moedigen verhuurders op Airbnb aan om alle leden van onze gemeenschap zich welkom te laten voelen en hebben contact gehad met de gast en verhuurder over de kwestie." Airbnb staat het voor verhuurders echter toe om gasten te weigeren op basis van 'persoonlijke voorkeur', waardoor de verhuurder uit Bristol waarschijnlijk in zijn of haar recht staat.

T-Shirts gedrukt

De band Death Bloom heeft zelf in ieder geval genoten van de omschrijvingen van hun muziek. Inmiddels zijn er zelfs t-shirts gedrukt met de omschrijvingen van de verhuurder op de achterkant. Daarnaast belooft de band, als ze uitverkopen, te betalen voor de accommodatie van Kayleigh.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie