OMG

Vrouw bevalt van baby in Stille Oceaan zonder medische hulp

foto: Instagram: @raggapunzel
  1. Newschevron right
  2. Vrouw bevalt van baby in Stille Oceaan zonder medische hulp

Josy Peukert reed met haar man Benni Cornelius naar het strand in Playa Majagual, aan de Stille Oceaan, om te bevallen. Hun zoon Bodhi werd zonder medische hulp gezond geboren en weegt 3.5 kilogram.

Zonder medische hulp

Josy, moeder van vier kinderen, plaatste een video op Instagram waarop ze haar pasgeboren kind vasthoudt terwijl ze in het water van de oceaan op haar knieën zit. Het paar had alleen een eigen samengesteld geboortepakket bij zich, met handdoeken, een kom met een zeef om de placenta op te vangen, gaas en papieren doeken.

Het stel liep al langer met het idee om in de oceaan te bevallen. "Ik kreeg het idee maar niet uit mijn hoofd en omdat de omstandigheden perfect waren, hebben we het gewoon gedaan", vertelt Josy aan The Daily Mail. "Na de bevalling hebben we Bodhi in handdoeken gewikkeld en ben ik zelf nog even teruggegaan de oceaan in om mezelf op te frissen." Niet veel later zijn Josy, Benni en Bodhi naar huis toegereden en hebben ze het pasgeboren kind in bed gelegd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verdeelde reacties

De bevalling vond een aantal maanden geleden plaats en na de bekendmaking van de bijzondere geboorte, kreeg Josy verdeelde reacties op haar keuze om in de zee, zonder enige vorm van medische hulp, te bevallen. Zo vroegen mensen zich af of het hygiënisch is om in de zee te bevallen vanwege de verschillende soorten bacteriën in de zee. Ook waren er mensen die zich voor konden stellen dat het voor de baby geen prettige ervaring is om vanuit een warme baarmoeder in een koude oceaan terecht te komen.

Hoe dan ook heeft Josy geen spijt van haar besluit om haar kind in de oceaan te laten bevallen. "Bodhi werd geboren in de middagzon toen het ongeveer 35 graden was. We waren helemaal niet bang dat hij het koud zou hebben en ik maakte me geen zorgen over infecties. Hij is kerngezond. Ik heb al het nodige onderzoek gedaan om er zeker van te zijn dat het veilig was."

'Het was prachtig'

Josy vertelt dat ze geen prettige ervaringen had overgehouden aan haar eerdere bevallingen. "Mijn eerste bevalling was in een kliniek en die was echt traumatisch. Mijn tweede bevalling was een thuisbevalling. Bij de derde bevalling was zelfs een verloskundige in mijn huis te veel, dat kon ik gewoon niet aan. Deze keer had ik vooraf geen doktersafspraken of scans. Gewoon geen invloeden van buitenaf."

Om die reden had het stel ook geen uitgerekende datum voor de komst van het kind. "We vertrouwden er gewoon op dat onze baby zijn weg zou vinden. Ik had geen angsten of zorgen om een ​​nieuwe kleine ziel in ons leven te verwelkomen. Gewoon ik, mijn partner en de golven. Het was prachtig."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie