OMG

Belg tijdens controle staande gehouden, heeft 6,2 miljoen euro aan openstaande boetes

foto: Foto ter illustratie/ Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Belg tijdens controle staande gehouden, heeft 6,2 miljoen euro aan openstaande boetes

De politie in België heeft onlangs een grootschalige controle op poten gezet. Het is natuurlijk te verwachten dat tijdens zo'n controle soms mensen betrapt worden met iets dat niet toegestaan is. Echter, deed de politie een bijzondere vondst die ze niet verwachtte. Na een kleine check bleek dat ze een man voor zich hadden die 6,2 miljoen euro aan openstaande boetes had.

Miljoenenboete

De controle waarbij de man in de kraag werd gevat, vond plaats in het Belgische Zuid-Limburg. Nadat de man werd staande gehouden, kwam de politie erachter dat de man voor miljoenen aan boetes open had staan. De man kon het bedrag niet betalen en om die reden nam de politie zijn auto in beslag. Heb is niet bekend of het gaat om een fiscale vordering of een opeenstapeling van verkeersboetes.

Andere overtredingen

Hoewel de man met de megaboete de meest opvallende zaak was, was hij zeker niet de enige die in het oog sprong van de politie. Zo zijn er zeven auto’s weggesleept, omdat ze reden in ongekeurde voertuigen of voertuigen die niet geregistreerd waren. Ook werden er dertien personen betrapt met drugs achter het stuur, waardoor hun rijbewijzen werden ingevorderd. Bovendien waren er drie personen die zonder (geldig) rijbewijs reden. Eén van hen had zelfs een levenslang rijverbod.

Ster advertentie
Ster advertentie