OMG

Man laat zijn haar ruim 2 jaar groeien om ​​pruik voor zijn moeder te maken

foto: Facebook: Melanie Shaha
  1. Newschevron right
  2. Man laat zijn haar ruim 2 jaar groeien om ​​pruik voor zijn moeder te maken

Een man heeft zijn haar meer dan twee jaar lang laten groeien zodat hij een pruik voor zijn moeder kon maken. De vrouw verloor haar haren nadat ze meerdere malen met een hersentumor te maken kreeg.

Hersentumoren

De vrouw, genaamd Melanie Shaha, ontdekte haar eerste hersentumor in 2003. Nadat ze met hoofdpijn naar het ziekenhuis ging, stuitten de artsen op een hersentumor ter grootte van een pruim.

Melanie komt uit Arizona en is moeder van zes kinderen. Ze vertelde aan TODAY dat ze met succes aan haar eerste tumor werd behandeld. "Ik ben geopereerd en de tumor werd succesvol verwijderd. Het resultaat was echt geweldig." Echter werd er vijf jaar later opnieuw een hersentumor geconstateerd, wat leidde tot een tweede operatie. Ze dacht er toen vanaf te zijn, maar in 2017 kwam het voor de derde keer terug.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Haarverlies

De artsen vertelden Melanie bij haar derde tumor dat ze bestraald moest worden. "Ik vroeg mijn dokter: 'Zal ik mijn haren verliezen?', maar ze vertelden me dat dat niet het geval zou zijn", zei Melanie. "Drie maanden later had ik steeds meer kale plekken en begon ik steeds meer haar te verliezen. Ik was echt verrast."

Het was een moeilijke periode voor de positief ingestelde moeder. "Als je geen haar hebt kunnen goedbedoelende mensen dingen tegen je zeggen die je hart breken. Ik vind het niet erg om ziek te zijn, maar ik vind het wel erg om er ziek uit te zien. Ik heb vaak gedacht: ik wil hier liever niet zijn. Daardoor bleef ik vaak thuis zodat ik niet zou opvallen."

'Op een hoofd bij jou in de buurt'

Melanie's zoon Matt herinnert zich een gesprek tijdens een lunch met zijn moeder in 2018. "Waarom laat ik mijn haar niet groeien om een pruik voor je te maken?", zei hij tegen haar. "Ik hou van je haar", reageerde zijn moeder, waarop Matt op ludieke wijze zei: "Binnenkort te vinden op een hoofd bij jou in de buurt!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Emotionele beker

Matt besloot niet veel later zijn daad bij het woord te voegen. Na ruim twee jaar, in het voorjaar van 2021, had hij genoeg haar om een pruik van dertig centimeter te maken. "We waren superenthousiast en toen ze in zijn haren begonnen te knippen, begonnen we te juichen", vertelde Melanie over het moment dat de pruik gemaakt werd.

Melanie is haar zoon enorm dankbaar voor het cadeau. "De kleur is spectaculair en we hebben de pruik laten knippen en stylen door een goede kapper. Matt zei dat het me geweldig staat. Het is een prachtig cadeau."

Ster advertentie
Ster advertentie