OMG

Politie in Washington vindt 5 foetussen in woning van anti-abortusactivist

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Politie in Washington vindt 5 foetussen in woning van anti-abortusactivist

Politieagenten in de Amerikaanse stad Washington D.C. deden afgelopen woensdag een opmerkelijke vondst in de woning van een anti-abortusactivist. De vrouw bewaarde thuis namelijk vijf foetussen in koelboxen.

"Mensen zullen flippen"

Volgens de Amerikaanse zender WUSA9 zat activiste Lauren Handy op de stoep voor haar woning, terwijl de politie haar woning doorzocht. Op een gegeven moment liepen agenten naar buiten met vijf koelboxen waarin ze de foetussen bewaarde. Een verslaggever van WUSA9 wat er in de boxen zat waarop Handy antwoordde: "Mensen zullen flippen als ze het horen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eerder aangeklaagd

De politie onderzoekt momenteel waar de foetussen precies vandaan komen. De foetussen zijn inmiddels overgedragen aan een lijkschouwer en worden onderzocht.

Handy werd in 2020 ook al aangeklaagd voor haar rol bij het blokkeren van een abortuskliniek in de Amerikaanse hoofdstad. Zij en nog acht andere verdachten worden beschuldigd van het schenden van de 'Freedom of Access to Clinic Entrances' (FACE) voor hun rol bij het blokkeren van de kliniek met behulp van hun lichaam, meubels, kettingen en touwen. Mochten de verdachten schuldig worden bevonden, kunnen ze tot 11 jaar achter de tralies verdwijnen.

Ster advertentie
Ster advertentie