OMG

VIDEO: Laat je helm thuis als je deze toekomstmotor koopt

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Laat je helm thuis als je deze toekomstmotor koopt

De BMW Motorrad Vision Next 100 is volgens de Duitse fabrikant de veiligste motor die ooit is gemaakt. Als het concept in productie wordt genomen, dan kan je je helm zelfs thuislaten. De motor heeft een veiligheidssysteem dat volgens de makers ontzettend waterdicht is.

Automatisch balanceren

De Motorrad Vision Next 100 blijkt dankzij sensoren te communiceren met andere voertuigen, waardoor crashen haast onmogelijk wordt. Ook wordt het frame automatisch aangepast in de bochten. Op die manier balanceert de motor zichzelf, dus uit de bocht vliegen kan je vergeten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Visor

Bij de Motorrad Vision Next 100 kan je ook een speciale bril kopen die The Visor heet. Daarop krijg je informatie door bepaalde richtingen op te kijken. Kijk je naar beneden, dan zie je het navigatiesysteem. Kijk je omhoog, dan duikt de achteruitkijkspiegel op. Daarnaast geeft The Visor je ook feedback over de staat van het wegdek, terwijl hij de motor ondertussen aanpast aan je rijgedrag.

100 jaar BMW

Het is nog onbekend of de Motorrad Vision Next 100 daadwerkelijk uitkomt. Het model is uitgebracht om de honderdste verjaardag van het Duitse merk te vieren. In maart kwamen ze al met een transformers-achtige auto uit en in juni onthulden ze een zelfrijdende Rolls Royce en Mini.

Ster advertentie
Ster advertentie