OMG

Nederlandse jongeren hangt hoge boete boven het hoofd na 'balconing' in hotel op Mallorca

foto: slava296/Shutterstockfoto: slava296/Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Nederlandse jongeren hangt hoge boete boven het hoofd na 'balconing' in hotel op Mallorca

Drie Nederlandse jongeren riskeren een boete die kan oplopen tot 60.000 euro nadat ze op het Spaanse eiland Mallorca uit hun hotel zijn gegooid. Dat schrijft het AD. Volgens de politie maakten de toeristen zich schuldig aan 'balconing': vanaf een balkon het zwembad in springen.

Gevaarlijke situaties

De politie kreeg donderdagochtend een melding dat een groep Nederlanders van begin twintig voor gevaarlijke situaties zou zorgen in het hotel MLL Palma Bay Club Resort. Toen de agenten rond 11.30 uur ter plaatse waren, zagen ze drie Nederlanders op het balkon staan. Een van hen stond op het punt om vanaf daar het zwembad in te springen.

Voorbeeld van balconing:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Boetes tot 60.000 euro

Verschillende ooggetuigen zeggen dat de jongeren al een tijdje aan de gang waren. Een van de drie zou al eens van het ene naar het andere balkon zijn gesprongen om een waterpijp te stelen. De politie heeft het drietal zonder waarschuwing uit het hotel gezet. Op balconing staat al een paar jaar een flinke boete. Die boetes variëren van 6000 tot 60.000 euro. Ook word je per direct het hotel uitgezet en kom je op een zwarte lijst te staan.

Waarschuwing

De Spaanse overheid waarschuwt toeristen al jaren voor de levensgevaarlijke trend. De Britse regering zette in 2012 zelfs bekende Engelsen in om jongeren uit het Verenigd Koninkrijk ervan te overtuigen niet mee te doen aan balconing. In mei overleed er op Mallorca nog een 34-jarige Brit toen hij van de zevende verdieping van een hotel naar beneden stortte. In 2018 vielen er ook nog zes doden door zo'n val.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie