OMG

Man gearresteerd nadat politie $200.000 ontdekt in speelgoeddozen

foto: Facebook: Fayette County Sheriff's Office
  1. Newschevron right
  2. Man gearresteerd nadat politie $200.000 ontdekt in speelgoeddozen

Een 64-jarige man uit Texas is gearresteerd nadat de politie tijdens een verkeerscontrole bijna $200.000 ontdekte in oude speelgoeddozen. Volgens KATV wordt de man verdacht van het witwassen van geld.

Speelgoeddozen

De arrestatie van Emundo R. vond plaats nadat hij dinsdagmiddag was aangehouden voor een verkeersovertreding op de snelweg richting de stad Flatonia, ten noorden van McAllen. Nadat de politie de indruk had dat de man zich verdacht gedroeg, doorzochten agenten het voertuig van Emundo R. en vonden ze een tas met drie dozen kinderspeelgoed.

De speelgoeddozen voelden zwaarder aan dan normaal. Toen de poilitie besloot om ze te openen, vonden ze vacuümverpakte bundels met contant geld, die overeenkomen met bundels ''van organisaties die zich schuldig maken aan drugshandel en het witwassen van geld''.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Witwassen

''De dozen hadden een afwijkend gewicht voor het speelgoed dat erin had moeten zitten'', vertelde Fayette County Sheriff Keith Korenek aan KATV. De politie bracht het geld naar de bank en het bedrag kwam uit op $199.000.

De lokale politie heeft bekendgemaakt dat het niet de eerste keer is dat Emundo R. wordt aangeklaagd voor het witwassen van geld. Hij werd eerder beschuldigd van het witwassen van meer dan drie miljoen dollar. Emundo R. blijft momenteel vastzitten in afwachting van zijn straf.

Ster advertentie
Ster advertentie