OMG

Romeins gereedschap blijkt 2000 jaar oude dildo te zijn

foto: Twitter: @NewcastleUniversity
  1. Newschevron right
  2. Romeins gereedschap blijkt 2000 jaar oude dildo te zijn

Britse archeologen zijn deze week met een opvallende ontdekking naar buiten gekomen. Zo maakten ze bekend dat ze een eeuwenoud speeltje hebben gedetecteerd. Het object werd in eerste instantie in 1992 gevonden en onderzoekers concludeerden destijds dat het ging om gereedschap dat gebruikt werd door de Romeinen. Na nieuw onderzoek blijkt nu echter dat het gaat om een 2000 jaar oude dildo.

16 centimeter

Britse media melden dat het gaat om een speeltje van ongeveer zestien centimeter. "Het ziet er duidelijk uit als een penis", aldus een van de onderzoekers tegenover The Guardian. "Ik weet niet wie dit zó fout kon classificeren. Misschien was het iemand die ongemakkelijk werd bij de gedachte dat Romeinen deze spullen gebruikten." Uit het onderzoek blijkt dat het object voorheen zelfs nog groter was, maar het door de tijd heen kleiner geworden is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Plezier of straffen

De archeologen schetsen verschillende scenario's waarin de dildo gebruikt werd. Los van het feit dat mensen het speeltje gebruikten voor persoonlijk plezier, werd het volgens de onderzoekers ook gebruikt om mensen te straffen. "In de Romeinse tijd konden ze ook worden gebruikt om mensen te martelen", zegt onderzoeker Rob Collins. "We hopen maar dat het voornamelijk voor seksueel plezier is gebruikt."

Vaak gebruikt

Of het voorwerp nou voor persoonlijk plezier of voor andere doeleinden uit de kast werd gehaald, één ding is in ieder geval zeker: de dildo is vaak in gebruik genomen. Dat blijkt uit een analyse van het object. "De uiteinden van het speeltje zijn gladder dan normaal gesproken het geval is bij dit soort oude objecten." Volgens onderzoekers is dat een belangrijk element om te bewijzen dat de dildo over een lange periode regelmatig gebruikt is.

De dildo werd in 1992 gevonden in het Engelse district Northumberland. "Voor zover bekend gaat het om de eerste levensgrote dildo uit de Romeinse tijd", aldus Collins. Bij de opgraving werden destijds ook Romeinse kleding en schoenen gevonden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie