OMG

Duizenden euro's opgehaald voor Feyenoord-fan die foto van overleden zoon meenam naar huldiging

foto: ESPN
  1. Newschevron right
  2. Duizenden euro's opgehaald voor Feyenoord-fan die foto van overleden zoon meenam naar huldiging

Maar weinig mensen konden het droog houden bij het fragment van Hannie, de Feyenoord-fan die met een foto van haar overleden zoon Hobie naar de huldiging van Feyenoord ging. Hannies verhaal raakte de mensen zelfs zo erg dat er een inzamelingsactie is gestart om haar een ‘onbekommerd weekje weg’ cadeau te doen. Inmiddels staat de teller al op 12.500 euro.

Overleden zoon

ESPN vroeg Hannie tijdens de huldiging van Feyenoord naar het verhaal achter de foto. In het interview vertelde de vrouw dat ze heel graag met haar zoon, die diehard Feyenoord-fan was, naar de huldiging zou zijn gegaan, maar dat hij afgelopen december helaas overleed. Door de foto van haar zoon mee te nemen voelde het alsof hij er toch een beetje bij was. "Ik weet het echt zeker dat hij erbij is", vertelt de moeder in tranen. "Ik mis hem zo, mijn enige kind."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Actie

Ook Marc Van Den Bor zag het emotionele fragment voorbijkomen en besloot om in actie te komen. Via een inzamelingsactie wilde hij Hannie een weekje vakantie met haar naasten cadeau doen. "Door merg en been ging dit verhaal bij velen en daarom willen ik (onderdeel van de Feyenoord-aanhang) Hannie iets cadeau doen, namelijk een weekje onbekommerd genieten met haar naasten."

De actie werd meteen een groot succes. Naast heel veel geld, werden er ook mooie woorden van steun gedeeld. "Heel veel sterkte met uw verlies. Uw zoon is trots op u", schrijft een van de donateurs. Veel anderen laten de toepasselijke boodschap 'You'll never walk alone' achter.

Gesloten

Binnen slechts een paar uur was er al 12.500 euro opgehaald voor Hannie en werd de inzameling gesloten. "De actie is door het dak gegaan! In verband met belastingen, schenkingen etc. kan ik het bedrag niet nog hoger laten oplopen", is te lezen in een update.

Het verhaal

Aan het AD vertelt de 60-jarige Hannie samen met haar ex-man en vader van Hobie meer over het verhaal achter haar tranen. Zo vertelt ze dat ze zes jaar geleden, toen Feyenoord ook kampioen werd, samen naar de huldiging zouden gaan. "Maar ik werd ziek. ‘Ma’, zei Hobie. ‘Volgende keer zijn we er gewoon bij. Die dag komt heus nog wel een keer.’ Nou, Feyenoord is kampioen, maar mijn zoon is er niet meer.”

Arie vertelt vervolgens dat Hobie niet is gestorven aan een ziekte. De relatie met zijn vriendin met wie hij net een huis had gekocht in het dorpje Melissant was uitgegaan. "Hij had enorme liefdesverdriet en kwijnde weg in het dorpje, zonder dat wij dat goed in de gaten hadden. Zijn ex heeft hem in zijn huis gevonden.” Arie wil met zijn verhaal alle jongeren op het hart drukken om open te zijn over hun mentale gezondheid. "Voel je je rot, loopt het leven even niet lekker, bel familie of vrienden. Je bent niet alleen. En aan alle ouders: houd je kinderen in de gaten. Voordat je het weet, ben je ze kwijt.”

Zelfmoordpreventie

Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand anders? Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via 113.nl, bel 113 of via het gratis nummer 0800-0113.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie