OMG

5000 mensen in quarantaine nadat één vrouw regels overtrad na skitrip

foto: Shutterstockfoto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. 5000 mensen in quarantaine nadat één vrouw regels overtrad na skitrip

Lullig nieuws uit België. Daar zitten nu zeker 5000 mensen uit de Vlaamse dorpen Edegem en Kontich noodgedwongen in quarantaine. Dit nadat een vrouw na terugkomst van haar skitrip in Zwitserland de quarantainemaatregelen niet volgens de regels naleefde.

Tóch positief na tweede test

De vrouw, die in Edegem woont, besloot op 19 december om toch te vertrekken voor haar skireis in de Zwitserse bergen ondanks het negatieve reisadvies. Aangezien ze gescheiden is, verbleef haar dochter tot 26 december bij haar vader.

De vrouw moest bij teugkomst minimaal zeven dagen in quarantaine en twee coronatests laten afnemen. Nog voordat ze de tests afnam, verbleef haar dochter alweer een dag na terugkomst bij haar thuis. Uit de eerste test bleek uiteindelijk dat de uitkomst negatief was. Hierna onderging de vrouw nog een tweede test, maar hiervan wachtte ze het resultaat niet af. Ze ging eerder uit quarantaine, maar bleek later later toch positief te zijn getest.

Sneeuwbaleffect

Het zorgde uiteindelijk voor een sneeuwbaleffect. De dochter van de vrouw was in de tussentijd namelijk ook besmet geraakt. Die ging na de kerstvakantie nietsvermoedend naar haar school in Edegem en droeg zo het virus over op een andere leerling. Die laatste besmette vervolgens thuis haar moeder, die als leerkracht werkt op een andere school in het nabijgelegen dorpje Kontich.

5000 mensen in quarantaine

Het bleek uiteindelijk te gaan om de zeer besmettelijke Britse variant. Daarom besloten de twee basisscholen afgelopen weekend om een week te sluiten. Door dit besluit kregen meer dan 5000 mensen de opdracht om minimaal zeven dagen in quarantaine te gaan. Het gaat hierbij om leerlingen en leerkrachten van de twee basisscholen en hun gezinsleden.

Alle leerlingen en personeelsleden van de twee scholen moeten nu getest worden. Dat gebeurde gisteren al bij 550 leerlingen en 50 leerkrachten van de school in Edegem. In Kontich worden vandaag ongeveer 1450 leerlingen en 250 personeelsleden getest. Wie na de eerste keer negatief wordt getest, mag nog steeds niet uit quarantaine en moet dus wachten op de tweede testuitslag.

Ster advertentie
Ster advertentie