Naar homepage
OMG

Nederlands meisje (17) met corona opgepakt in Zwitserland omdat ze quarantaine wilde ontglippen

bron: EPA
  1. Newschevron right
  2. Nederlands meisje (17) met corona opgepakt in Zwitserland omdat ze quarantaine wilde ontglippen

"Wie niet waagt, wie niet wint", dacht een 17-jarig Nederlands meisje waarschijnlijk toen ze dinsdag haar verplichte quarantaine probeerde te ontglippen. Het meisje was van plan om vanuit Zwitserland naar Schiphol te vliegen met een negatieve nepcoronatest, maar dat feestje ging net niet door.

Nepcoronatest

Het meisje was op vakantie in het Zwitserse kanton Wallis, waar ze positief werd getest op het coronavirus. In Wallis geldt op dit moment een lockdown, maar er kan nog altijd worden geskied. De autoriteiten bevolen het meisje in quarantaine te gaan, maar merkten op een gegeven moment dat ze vertrokken was, waarna meteen de politie werd ingeschakeld.

De tiener had duidelijk geen trek in de quarantaine en probeerde stiekem terug te vliegen naar Schiphol. Nog net voordat ze in Zürich aan boord van het vliegtuig wilde gaan, werd ze opgepakt. Ze gaf toe dat ze bij de douane een negatieve vervalste coronatest had laten zien. Dat terwijl ze op dat moment het coronavirus had. Hoe ze de test heeft vervalst, is niet bekend. Het meisje werd uiteindelijk met een ambulance teruggebracht naar Wallis.

Strafzaak

In Wallis zit het meisje inmiddels in voorlopige hechtenis. Er is een strafzaak tegen haar geopend vanwege het overtreden van de coronawetgeving en het vervalsen van documenten. Welke straf het meisje riskeert, is vooralsnog niet bekend.

Ster advertentie
Ster advertentie