Up 2 Date

Illegaal feest in Frankrijk met 2.500 bezoekers na twee dagen stopgezet

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Illegaal feest in Frankrijk met 2.500 bezoekers na twee dagen stopgezet

Een illegaal feest in Frankrijk is na twee dagen ten einde gekomen. Op het feest in de Franse plaats Lieuron kwamen zo'n 2.500 feestgangers af.

Bezoekers uit heel Europa

Het feest was duidelijk in strijd met de coronaregels die in Frankrijk gelden. Naast een verbod op grote bijeenkomsten geldt er zelfs een avondklok vanaf 20.00. Desondanks werd het lege pakhuis, waar het feest gegeven werd, door duizenden mensen bezocht. Veel bezoekers kwamen zelfs uit Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

vijandigheid

Zaterdagochtend begonnen de eerste feestgangers het pakhuis te verlaten, nadat de muziek rond 07.00 vanochtend werd stopgezet. Dit gebeurde zonder tussenkomst van de politie. Inmiddels hebben de meeste mensen het pakhuis verlaten. De politie probeerde het feest in het westen van Frankrijk al eerder te stoppen, maar werd toen naar eigen zeggen "geconfronteerd met felle vijandigheid van veel feestgangers." Drie agenten raakten daarbij zelfs gewond.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Update 14.30:

De Franse politie heeft minstens 1.200 processen-verbaal opgesteld naar aanleiding van het illegale nieuwjaarsfeest in Lieuron. Het aantal processen-verbaal loopt mogelijk nog verder op, omdat de laatste vierhonderd personen nog door de politie worden gecontroleerd. De controles vinden plaats bij het verlaten van het terrein waar het feest werd gehouden. De overtredingen variƫren van het overtreden van de avondklok, tot niet dragen van een mondkapje en drugsgebruik.

Ster advertentie
Ster advertentie