Up 2 Date

Politie breekt grootschalig illegaal feest af in Hoofddorp

foto: Unsplashfoto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Politie breekt grootschalig illegaal feest af in Hoofddorp

De politie heeft in Hoofddorp een illegaal feest met 150 bezoekers afgebroken. In een leegstaand pand gingen de mensen uit hun dak tijdens een technorave, maar daar kwam al snel een eind aan.

Feest via Instagram georganiseerd

De Telegraaf meldt dat de illegale rave aangekondigd was via het Instagramprofiel @Locatie12.events. Daar werd op het laatste moment de locatie van het feest doorgegeven aan mensen die hadden aangegeven te willen komen. De politie had het feest al in het vizier, maar ook voor hen was het onbekend waar deze gehouden werd.

'Alle bezoekers geïdentificeerd'

Een politiewoordvoerster vertelt aan de krant dat alle aanwezigen hun identiteitsbewijzen hebben getoond. Het OM zal hen bekeuren voor hun aanwezigheid en de organisatoren van het feest zullen vervolgd worden. De burgemeester van Hoofddorp reageert woedend op Twitter. "Ik vind het onvoorstelbaar dat in lockdown er mensen zijn die hier naartoe gaan", schrijft ze.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Ik dacht gewoon een feessie"

Een verslaggever van De Telegraaf kwam polshoogte nemen bij de feestvierders, nadat zij weggevoerd werden door de politie. Als hij hen vraagt naar de reden van hun bezoek, hoort hij reacties als: "Tja, ik dacht gewoon een feessie", "Geen idee, ik leef van dag tot dag" en "Ja, was wel heftig".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie