Up 2 Date

Politie gaat checken op volle woonkamers tijdens oud en nieuw

foto: Shutterstockfoto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Politie gaat checken op volle woonkamers tijdens oud en nieuw

Wat zou het toch mooi zijn: je woonkamer vol met vrienden waarmee je aftelt tot het nieuwe jaar. Helaas wordt dat lastig tijdens de aankomende jaarwisseling, vanwege de coronaregels. Wie wel een huisfissa geeft met te veel mensen, kan zomaar de politie aan de deur verwachten. Dat zegt politiechef van Oost-Brabant, Wilbert Paulissen, in het Eindhovens Dagblad.

Aanbellen

"We drukken niet onze neus tegen elk raam", laat Paulissen weten. "Maar tien man in een woonkamer, dat vind ik in deze tijd een exces. Dan gaan we echt wel aanbellen." Het betekent volgens de politiechef niet dat iedereen ook meteen een boete zal krijgen. Zo verwacht hij dat het feit dat de politie aan de deur staat in de meeste gevallen voldoende zal zijn.

Niet te streng

Afgelopen week werd bekend dat de politie fors meer agenten gaat inzetten tijdens de jaarwisseling. Paulissen weet nog niet wat de politie allemaal kan verwachten op straat. Wel geeft hij aan dat agenten flexibel zullen zijn in bepaalde situaties. "Agenten hebben echt niet de opdracht gekregen om met oud en nieuw mensen te verbaliseren die elkaar op straat feliciteren", vertelt de politiechef. "We gaan ook niet proberen elke vuurwerkafsteker te pakken. We zetten onze capaciteit vooral in op de excessen - plekken waar de openbare orde in het geding is - en op overlast."

Ster advertentie
Ster advertentie