Naar homepage
Up 2 Date

Britse mutatie coronavirus bij elf Nederlanders vastgesteld

bron: ANP
  1. Newschevron right
  2. Britse mutatie coronavirus bij elf Nederlanders vastgesteld

De Britse mutatie van het coronavirus is tot nu toe bij elf Nederlanders vastgesteld. Dat laat minister Hugo de Jonge maandag weten.

Amsterdam, Rotterdam en Nijmegen

Eerder was al bekend dat zeker twee mensen uit de regio Amsterdam en één uit de regio Rijnmond besmet waren met de nieuwe variant, die besmettelijker zou zijn dan het virus dat tot nu toe rondging. Uit steekproeven en bron- en contactonderzoek is nu gebleken dat het tot dusver om zeker elf mensen gaat. Het gaat om vijf vastgestelde gevallen uit Amsterdam, één uit Nijmegen en nog eens vijf uit Rotterdam. Bij de persoon uit Nijmegen is volgens De Jonge een "relatie met het Verenigd Koninkrijk" vastgesteld en in Rotterdam gaat het om een cluster gelinkt aan een basisschool.

"Basisschool opmerkelijk"

De Jonge schrijft daarnaast aan de Tweede Kamer dat een uitbraak op een basisschool zo opmerkelijk is, dat het RIVM samen met de GGD Rotterdam onderzoek zal gaan doen. Dit onderzoek moet de vraag beantwoorden "of de rol van kinderen op de basisschool bij de verspreiding bij deze variant anders lijkt te zijn dan tot nu toe bekend voor de andere SARS-CoV-2-virusstammen".

Ster advertentie
Ster advertentie