Up 2 Date

Vliegen naar Nederland? Negatieve coronatest verplicht

foto: AFPfoto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Vliegen naar Nederland? Negatieve coronatest verplicht

Je stapt voorlopig het vliegtuig niet in zonder een wattenstaafje in je neus en keel te krijgen. Voor sommige reizen naar het buitenland was het namelijk al verplicht om een negatieve coronatest te laten zien. De Nederlandse overheid heeft besloten om ook zo'n eis in te stellen. Vanaf 29 december moet iedereen die vanuit een gebied met code oranje of rood komt, een negatieve coronatest laten zien. Dat geldt ook voor Nederlanders, meldt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

De hele wereld

Kort gezegd betekent het dat voor elke internationale vlucht naar Nederland zo'n test nodig is. De hele wereld is namelijk aangemerkt als hoog risicogebied. De maatregel geldt sinds vandaag al voor het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika vanwege de nieuwe coronamutaties die daar zijn ontdekt. Het kabinet breidt die maatregel dus uit voor alle vluchten richting Nederland.

72 uur

De test mag maximaal drie dagen voor aankomst zijn afgenomen. Het kabinet bekijkt nu ook of ze een negatieve coronatest-verplichting in willen voeren voor reizigers die met de trein, bus of boot naar Nederland reizen.

Ster advertentie
Ster advertentie