Naar homepage
Up 2 Date

Engeland volledig afgesloten van buitenwereld door coronamutatie

bron: ANP
  1. Newschevron right
  2. Engeland volledig afgesloten van buitenwereld door coronamutatie

Dat reizen naar een land met oranje reisadvies niet zonder risico's is, blijkt nu wel aan de situatie in het Verenigd Koninkrijk. Een nieuwe versie van het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat het land sinds vannacht bijna volledig is afgesloten van de buitenwereld.

Boot, vliegtuig, auto?

Veel landen stelden gisteren al een vliegverbod voor passagiers uit het Verenigd Koninkrijk in, maar sinds vannacht worden ook passagiers van veerboten geweigerd. Ook de Kantaaltunnel is voor zeker 48 uur dichtgegooid. Je zou het er maar net op gewaagd hebben om een weekendje naar Londen te gaan...

Overdonderd

Vanaf gisterochtend weigerde Nederland alle vluchten uit Engeland al. Reden voor veel buitenlanders in het VK om zo snel mogelijk andere manieren te zoeken om het land te verlaten. De laatst mogelijke trein- en ferrytickets vlogen over de balie, maar niet iedereen kon op tijd terug. Sommigen werden zelfs van de ferry afgehaald.

Afwachten

Het kabinet adviseert Nederlanders in het Verenigd Koninkrijk om een veilige verblijfplek te zoeken voor de komende dagen in afwachting van mogelijkheden om terug te keren naar Nederland.

Ster advertentie
Ster advertentie