Naar homepage
Up 2 Date

Biden wil inheemse Deb Haaland als minister van Binnenlandse Zaken

bron: ANP
  1. Newschevron right
  2. Biden wil inheemse Deb Haaland als minister van Binnenlandse Zaken

Joe Biden mag zichzelf binnenkort president van de Verenigde Staten noemen. Hij is daarom nu op zoek naar goede mensen voor in zijn team. De Senaat moet het nog even bevestigen, maar als het aan Biden ligt, wordt Deb Haaland de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken. Zij zou met die benoeming de eerste minister in de geschiedenis van de Verenigde Staten worden die Native American is

Inheemse bevolking

Deb Haaland zorgde al voor een historische mijlpaal toen ze in 2018 werd gekozen als een van de eerste twee inheemse leden van het Huis van Afgevaardigden. Als minister van Binnenlandse Zaken zal ze leiding hebben over zaken als federaal land, water, grondstoffen. Misschien nog belangrijker: ze zal als eerste Native American minister invloed kunnen hebben op de leefomstandigheden van bijna 600 inheemse bevolkingsgroepen.

Ready to serve

Stamleiders en progressieve democraten zien de benoeming graag gebeuren, nadat ze Biden wekenlang hebben laten weten dat Haaland de juiste keuze is. Ze is onderdeel van de Laguna Pueblo-stam en dat is volgens haar ook de reden dat ze zo strijdbaar is. Op Twitter schrijft ze dat haar moeders opvoeding haar ''fel'' heeft gemaakt. "Ik zal fel zijn voor ons allemaal, onze planeet en beschermde gebieden. Ik ben vereerd en klaar om mijn land te dienen."

Ster advertentie
Ster advertentie