Up 2 Date

Joe Biden geeft verzoenende speech: "Geen blauwe of rode staten, maar Verenigde Staten"

foto: AFPfoto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Joe Biden geeft verzoenende speech: "Geen blauwe of rode staten, maar Verenigde Staten"

Joe Biden gaf een verzoenende overwinningstoespraak in zijn thuisstad Wilmington. Het was de eerste keer dat Biden in het openbaar sprak sinds hij door de Amerikaanse media werd uitgeroepen tot winnaar van de presidentsverkiezingen.

"Ik ben geraakt door het vertrouwen dat jullie me geven. Ik beloof om te verbinden, niet om te verdelen. Ik ben er niet voor de blauwe of rode staten, maar voor de Verenigde Staten", sprak Joe Biden.

Trump

Tijdens zijn toespraak richtte hij zichzelf ook tot de supporters van Donald Trump. "Iedereen die op Trump heeft gestemd: ik snap jullie teleurstelling. Ik heb zelf ook een paar keer verloren. Maar laten we elkaar een kans geven. Het is tijd om de harde retoriek achter ons te laten. We moeten stoppen met onze tegenstanders als vijanden zien. Het zijn geen vijanden, maar Amerikanen."

Quote

Iedereen die op Trump heeft gestemd: ik snap jullie teleurstelling. Ik heb zelf ook een paar keer verloren. Maar laten we elkaar een kans geven.

Joe Biden

Coronaslachtoffers

Biden stond verder stil bij de slachtoffers van de pandemie. Hij beloofde de oprichting van een taskforce met wetenschappers die op de eerste officiële dag van zijn presidentschap corona gaat bestrijden. Hij wil er alles aan doen om de pandemie aan te pakken.

Kamala Harris

Vicepresident Kamala Harris sprak ook tijdens de toespraak van Biden. Ze uitte haar waardering voor de kiezers en vrijwilligers die meewerkten aan de campagne. "Jullie hebben de integriteit van onze democratie beschermd. We waarderen jullie moed en vrijgevigheid”, vertelde Harris. "Jullie hebben gekozen voor hoop, eenheid, fatsoen, wetenschap en ja... de waarheid. Jullie hebben gekozen voor Joe Biden, iemand die onze wonden zal helen en ons weer zal verenigen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie