Naar homepage
Up 2 Date

Coronamutatie ook in Nederland, kabinet stelt vliegverbod in

bron: ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN
  1. Newschevron right
  2. Coronamutatie ook in Nederland, kabinet stelt vliegverbod in

De mutatie van het coronavirus dat in het Verenigd Koninkrijk is ontdekt, is waarschijnlijk ook vastgesteld in Nederland. Het kabinet heeft daarom besloten om een vliegverbod in te stellen voor reizigers vanuit het Verenigd Koninkrijk. Hiermee willen ze verdere verspreiding van de nieuwe variant voorkomen.

Uitzonderingen

De regel is zondag 20 december om 06:00 uur ingegaan en geldt minimaal tot 1 januari 2021. Dit verbod geldt overigens niet voor medisch personeel als de komst in het belang van de volksgezondheid in Nederland is. Ook voor vrachtvervoer is een uitzondering gemaakt. Momenteel onderzoekt de regering mogelijkheden voor aanvullende maatregelen tegen reizigers die op een andere manier naar Nederland willen.

Zware maatregel

In een brief aan de Tweede Kamer laat het kabinet weten dat het vliegverbod 'een zware maatregel is', maar wel 'gerechtvaardigd' gezien de situatie. Begin december is bij een besmette persoon in Nederland de besmettelijkere variant aangetroffen. Het monster dat is afgenomen wordt momenteel onderzocht en de GGD zoekt uit hoe deze persoon besmet is geraakt en of er meer gerelateerde gevallen bekend zijn.

Ticket geboekt?

Heb je vóór 1 januari een ticket geboekt voor een vlucht vanuit of naar het Verenigde Koninkrijk? Dan kun je volgens Schiphol het beste contact opnemen met de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Er stonden tientallen vluchten van Londen naar Schiphol gepland, maar er zijn een hoop vluchten geannuleerd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie