OMG

Coachella geeft je naast toffe herinneringen ook... herpes?!

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Coachella geeft je naast toffe herinneringen ook... herpes?!

Nog elke dag aan het balen dat het onmogelijk lijkt om ooit een bezoekje te brengen aan Coachella? Wees dan niet getreurd, want naast te gekke optredens van Ariana Grande, Gucci Gang en J Balvin had je dit jaar ook dikke kans om een andere blijvende herinnering aan het festival te krijgen: herpes. Dat meldt TMZ.

Symptomen

HerpAlert is een Amerikaanse website die nu twee jaar bestaat. Het is dé plek waar mensen kunnen vragen naar de symptomen van herpes en eventueel ook waar ze een behandeling kunnen aanvragen. Doktoren bekijken foto's en vragen naar de symptomen. Aan de hand daarvan heb je binnen twee uur al je diagnose; een populaire manier om te weten of je de ziekte hebt ja of nee.

1105 dossiers

En wat blijkt: in de dagen dat Coachella plaatsvond en daarna steeg het aantal aanmeldingen van mensen die op zoek zijn naar de diagnose op de website enorm! Inmiddels zijn er 1105 dossiers geopend met mensen die komen uit de omliggende gemeentes van Coachella, zoals Indio en Coachella Valley.

normaal 12 dossiers

Om even duidelijk te maken hoeveel dat is: normaal behandelen de doktoren ongeveer twaalf dossiers op een dag in zuiden van Californië. In de eerste twee dagen na het eerste Coachella-weekend waren dat er 250.

oscars

Coachella is trouwens niet de enige plek waar de Amerikanen een stuk sneller herpes oplopen dan gebruikelijk: de laatste piek met nieuwe patiënten vond plaats nadat de Oscars waren geweest.

Ster advertentie
Ster advertentie